Take a fresh look at your lifestyle.

Pilotul clujean catapultat din MiG-ul care s-a prăbușit, operat la București. MApN, noi date despre starea militarului

0

Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secției Neurochirurgie. Intervenția chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicații intra sau post-operatori care să pună în pericol viața sau integritatea fizică a militarului.

Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice.

Locotenent-comandorul Andrei Criste beneficiază de suport psihologic de specialitate, mai precizează reprezentanții MApN într-un comunicat de presă.

Reamintim, o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14:30, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și era în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Ofițerul a fost evaluat, inițial, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Medicii din Mureș au constatat că viața sa nu este în pericol și au autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. 

Citește și … UPDATE – VIDEO – Avion MiG 21 LanceR, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, PRĂBUȘIT

Citește și … VIDEO – Andrei Criste, pilotul care s-a catapultat din MiG-21 LanceR, transportat la Spitalul Județean Târgu Mureș. Care este starea de sănătate a bărbatului

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata