Take a fresh look at your lifestyle.

Poliția clujeană se laudă cu confiscarea a 100 de metri cubi de lemn tăiat ilegal în luna mai. Restul cum a trecut neobservat?

0

lemne-confiscatePeste 100 de metri cubi, în valoare de aproximativ 16.500 lei, au fost confiscaţi de poliţiştii clujeni în urma mai multor controale efectuate în luna mai pentru combaterea delictelor silvice. Cantitatea confiscată de polițiști reprezintă doar 1 % din totalul defrișărilor din pădurile clujene. 

În cursul lunii mai, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sprijin din partea inspectorilor silvici, au desfăşurat numeroase acţiuni pe raza judeţului Cluj, se arată în comunicatul IPJ Cluj. Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite săvârşite în domeniul silvic, respectiv recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase. Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi juridice, care desfăşoară activităţi specifice în domeniu.

În urma acţiunilor efectuate s-a impus confiscarea a circa 110 metri cubi de lemn, în valoare de aproximativ 16.500 de lei. Totodată, a fost constatată comiterea unei infracţiuni la regimul silvic şi s-a dispus confiscarea a trei motoferăstraie, a unor unelte de prelucrat lemnul şi s-a luat măsura indisponibilizării a patru instalații pentru debitarea materialului lemnos.

Nu uitaţi! Fiecare din noi, putem contribui la diminuarea defrişărilor ilegale!

Din 8 octombrie 2014 este funcţional “Radarul Pădurilor”, prin sistemul 112. În consecinţă, fiecare cetăţean care doreşte să fie verificat un mijloc de transport lemn, poate apela serviciul comunicând numărul maşinii de transport.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata