Take a fresh look at your lifestyle.

Polițist clujean, cercetat disciplinar și vizat de un dosar penal. Beat fiind ar fi provocat un accident rutier după care a fugit

0

Polițistul din comuna clujeană Poieni, Gheorghe Matiș, este cercetat disciplinar și este vizat de un dosar penal. Asta după ce în cursul dimineții de 23 iulie, beat fiind, ar fi provocat un accident rutier pe raza orașului Huedin. Omul legii ar fi plecat de la fața locului. După două ore, la locul accidentului s-a prezentat iubita agentului și a susținut că ea se afla la volan.

La presiunea mass media, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a demarat verificări, iar la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin s-a sesizat din oficiu un procuror și a deschis dosar penal.

Numai că din 23 iulie nu s-a mai auzit nimic despre cercetări sau concluzii. Luni, fiind la Cluj-Napoca, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a fost întrebat de jurnaliști de ce durează atât de mult cercetările în cazul acestui polițist. Agentul Gheorghe Matiș și-a luat concediu de odihnă imediat după accident.

Bode i-a cerut public șefului IPJ Cluj, Mircea Rus, să comunice de urgență rezultatele anchetei. Aceste informații au venit, pe repede înainte, la aproximativ o oră de la solicitarea ministrului.

Reporter: Și cât poate dura un astfel de control pentru abaterile aceluiași polițist? În luna aprilie a amenințat pe cineva cu moartea că nu a fost servit cu băutură.

Lucian Bode, ministru M.A.I.: Sunt convins că nu foarte mult, de aceea am și transmis un mesaj și astăzi, răspunzând întrebării dumneavoastră, solicitându-i șefului IPJ Cluj să comunice public , cât mai repede cu putință, rezultatele Controlului intern de la Huedin.

Pe lângă Matiș, agenții care au intervenit la accident vor fi și ei cercetați disciplinar.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații privind producerea unui eveniment rutier în care ar fi fost implicat un polițist, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea de verificări la nivelul Biroului Control Intern, în vederea clarificării tuturor aspectelor și a informațiilor existente.

În urma acestor verificări și a celor constatate, în baza dispoziției șefului inspectoratului, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost declanșată cercetarea prealabilă față de agentul de poliției în cauză.

Facem precizarea că, în baza articolului 60, alin.2, lit. a din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, pe durata cercetării penale, procedura disciplinară se suspendă, cauza fiind cercetată în cadrul unui dosar penal deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În ceea ce privește informația conform căreia agentul de poliție în cauză s-ar afla în perioada concediului de odihnă, precizăm faptul că acesta a fost sistat, în prezent lucrătorul aflându-se la serviciu și totodată la dispoziția organelor de cercetare penală și a lucrătorilor din cadrul Biroului Control Intern.

De asemenea, procedura cercetării prealabile se va extinde cu privire la modul în care polițiștii care au soluționat evenimentul rutier și-au îndeplinit sarcinile și atribuțiile specifice”, se arată în informarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Reamintim, în dimineața zilei de 23 iulie, un autoturism a pătruns pe contrasens, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat. Când au ajuns salvatorii și polițiștii în autoturism nu mai era nimeni, dar nici în zona accidentului. Accidentul a avut loc la ora 03:40.

La două ore de la producerea accidentului, în jurul orei 05:30, iubita polițistului Gheorghe Matiș s-a prezentat și a spus că ea se afla la volan. Femeia, pe nume Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, nu a explicat unde a plecat după accident, cu ce, de ce și nici ce a făcut în cele două ore.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata