Take a fresh look at your lifestyle.

Polițist clujean de elită, târât prin mocirlă de soția cu care se află în divorț. Miza: programul de vizită al fetiței lor. DGASPC a intrat pe fir

0

Paul Gavriș, șeful Serviciului de Poliție Rutieră Cluj, detașat temporar ca adjunct la Brigada de Poliție Rutieră București, trăiește de câteva luni un adevărat calvar. Polițistul clujean se află în plin proces de divorț cu soția, iar lupta pentru orele de vizită a copilului este pe ultima sută de metri. Pentru că ar fi înșelat-o cu altă femeie, după ce s-au separat, soția ar vrea să-l pedepsească pe polițist. Clujeanca ar dori ca instanța de judecată să nu-i acorde lui Gavriș dreptul de a-și vedea propriul copil. Iar pentru acest lucru, ca o leoaică, pare dispusă la orice. Spre exemplu, un scandal uriaș în care să-l acuze pe Paul Gavriș că și-a lovit copilul în vârstă de aproximativ 2 ani. Când? Exact cu o zi înainte de stabilirea programului de vizită. Numai că, lupta dusă de femeie intră de-a dreptul în sfera penibilului prin prezentarea în spațiul public de informații intime, din perioada în care în cuplu era lapte și miere. După cele pătimite cu soția, Gavriș a solicitat și a obținut un ordin de protecție. Totodată, polițistul a solicitat sprijin pentru fiica lui, la DGASPC Cluj.

În 10 decembrie, cei doi soți au un nou termen în care se judecă programul de vizită al fetiței lor. Paul Gavriș este de acord cu rămânerea fetiței în custodia mamei, dar dorește un program de vizită. Soția lui Gavriș nu ar fi de acord ca tatăl să aibă drept de vizită.

În noaptea de 8 spre 9 decembrie, un nou scandal a avut loc în familia Gavriș. Paul alături de mama sa, profitând de faptul că se află la Cluj, au mers în vizită la fetiță. Totul a culminat cu apeluri la 112 și plângeri penale din partea ambilor soți. Dana Gavriș a ales să meargă la spital, acuzându-l pe Paul că ar fi lovit-o pe cea mică. Asta pentru a demonstra la instanță, cel mai probabil, că este agresiv și iresponsabil.

În replică, Paul Gavriș și-a acuzat soția de lipsire de libertate, furt și rele tratamente aplicate minorului. Neagă însă orice act sau gest de agresiune asupra fiicei sale.

ORDIN DE PROTECȚIE: DANA GAVRIȘ NU ARE DREPTUL SĂ SE APROPIE DE SOȚUL SĂU

După incidentul de duminică seara și după acuzațiile aduse de soție, Paul Gavriș a solicitat și a primit un ordin de protecție. Dana Gavriș nu are dreptul să se apropie de soț la o distanță mai mică de 500 de metri.

„Pur și simplu invenții. Noi suntem în divorț, marți avem termen și nu știe ce să mai facă. Ea mi-a interzis pur și simplu să îmi văd fetița. M-a amenințat tot timpul și numai cu înscenări umblă. Cum să lovesc copilul, pentru numele lui Dumnezeu? Ea urmărește prin aceste înscenări să arate că sunt agresiv și iresponsabil și să mă prezinte în fața instanței drept un tată care nu ar trebui să intre în contact cu propriul său copil. Așa se justifică și scandalul artificial provocat duminică seara”, spune Paul Gavriș.

De altfel, Gavriș o acuză pe soție de lipsire de libertate, furt și rele tratamente aplicate minorului. Duminică seara, soția l-a închis într-o cameră și nu l-a lăsat să iasă până când au ajuns polițiștii solicitați prin 112.

„Când am acuzat-o de rele tratamente aplicate minorului m-am referit la modul în care înțelege să o expună pe fiica noastră la discuții. Provoacă scandaluri în preajma ei, cel mai probabil în încercarea de a induce copilului ideea că aș fi un părinte rău. Mai apoi exploatează copilul în speranța că eu nu voi obține drept de vizită. Duminică seara a prezentat copilul la camera de gardă și le-a spus cadrelor medicale că l-aș fi lovit. În fișa medicală scrie ce le-a spus mama, respectiv agresiune domestică – lovire cu palma tatăl. Acest diagnostic trebuie confirmat de un medic legist, ori agresiunea nu există. Nu mi-am lovit copilul”, adaugă Paul Gavriș, care o mai acuză pe soție de furt.

FETIȚA SOȚILOR GAVRIȘ, CAZ DE DGASPC

Îngrijorat de starea fetiței sale, după scandalul de duminică seara, Paul Gavriș a solicitat sprijinul specialiștilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Acesta a sunat la numărul de urgență destinat copiilor și a cerut sprijin pentru fetiță.

Contactat telefonic, Daniel Tămaș, director al DGASPC Cluj, confirmă sesizarea făcută de Paul Gavriș în seara zilei de duminică.

„Există o sesizare făcută din partea tatălui, la telefonul copilului. Urmează să fie aduse clarificări în cursul zilei de mâine, urmând ca instituția noastră să facă o evaluare și un raport care să ajute la clarificarea situației copilului și a celor sesizate de către părinte. Un copil este extrem de traumatizat într-o astfel de speță și este absolut regretabil că s-a ajuns în situația în care copilul să fie expus la discuțiile și certurile dintre părinți. Fără doar și poate se impune consilierea psihologică a copilului după astfel de episoade. Dacă instanța ne va solicita raportul de evaluare sau o expertiză, noi le vom depune la dosar”, a explicat Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj.

La aproape 24 de ore de la scandalul de duminică seara, după ce a aflat că Paul Gavriș a obținut un ordin de protecție, Dana Gavriș a solicitat și ea unul.

Paul Gavriș este unul dintre polițiștii clujeni care a demonstrat că prin muncă poți ajunge sus. Absolvent al Academiei de Poliție, Gavriș a trecut prin toate etapele carierei de polițist, după cum îl descriu colegii de breaslă. În prezent, Paul Gavriș este detașat pe funcția de adjunct al Brigăzii de Poliție Rutieră București, cea mai mare și complexă direcție de specialitate, să spunem, din țară. La finalul detașării la București, Gavriș se întoarce la cârma Serviciului de Poliție Rutieră Cluj.

Am încercat să luăm legătura cu Dana Gavriș, pe un număr de telefon pus la dispoziție de una dintre sursele noastre, însă fără succes. Putem fi contactați pentru punct de vedere la adresa de e-mail ziarulclujean[at]gmail.com.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata