Take a fresh look at your lifestyle.

Polițist cu NOROC, în județul Cluj! La 6 ani de la comiterea unei infracțiuni ar putea scăpa de pedeapsă

0

Polițistul Eugen Zirbo, din Huedin, ar putea scăpa nepedepsit pentru o faptă de conducere sub influența alcoolului. La ultimul termen de judecată, din 5 septembrie 2022, s-a pus în discuție prescripția răspunderii penale. Acest proces durează din martie 2018, iar fapta a fost comisă în septembrie 2016. Zirbo mai este trimis în judecată într-un alt dosar.

Luna aceasta se împlinesc 6 ani de la momentul în care polițistul Eugen Zirbo, originar din Huedin, detașat în prezent la Florești, a urcat băut la volan, a condus și a lovit alte trei mașini în localitatea clujeană Poieni. Au trecut 6 ani în care agentul, cu atribuții reduse, și-a primit salariul la timp și își va primi și pensia specială, cel mai probabil, scrie INFOHuedin.ro.

PROCES TERGIVERSAT PÂNĂ LA PRESCRIPȚIE ORI PENSIONARE

După 4 ani și jumătate de când a fost trimis în judecată, nici măcar prima instanță nu s-a pronunțat. Judecătorul i-a admis absolut toate cerințele lui Zirbo, iar timpul a trecut în favoarea lui – care are calitatea de inculpat.

La ultima înfățișare, a 33-a, judecătorul i-a mai dat un termen generos lui Zirbo. O amânare de 3 luni de judecare a dosarului. Asta pentru studiul unui raport de expertiză. În plus, în mai 2022, Curtea Constituțională a României (CCR) a dat o Decizie care a zdruncinat lumea judiciară. Zirbo a profitat de această Decizie a CCR-ului pentru a mai trage de timp ori pentru a scăpa de pedeapsă.

Având în vedere controversata Decizie a CCR-ului, care prevedea timpul de prescripție a faptelor de natură penală, la termenul de judecată din 5 septembrie, s-a pus în discuție închiderea definitivă a acestui proces. Evident, cu o soluție favorabilă pentru Zirbo.

Pentru a afla dacă fapta lui Zirbo s-a prescris, judecătorul de la Judecătoria Huedin așteaptă „lumină” de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Abia la finalul lunii noiembrie am putea afla dacă Zirbo va scăpa nepedepsit pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Judecătoria Huedin amână judecarea cauzei până la data de 28.11.2022: „Pentru a da posibilitatea reprezentantei inculpatului să studieze rapportul de expertiză şi pentru a se pronunţa ÎCCJ asupra sesizărilor prind prescripţia”, se arată în Încheierea Judecătoriei Huedin din data de 5 septembrie 2022.

ZIRBO, TRIMIS ÎN JUDECATĂ ȘI ÎN ALT DOSAR

În 2022, Eugen Zirbo a fost trimis în judecată alături de bunul său prieten, polițistul Matiș Gheorghe, de la Poieni. Colegă de dosar le este Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni și iubita lui Matiș.

Matiș, Ilea și Zirbo au încercat să mușamalizeze accidentul din 23 iulie 2021, de pe strada Horea din Huedin. Gheorghe Matiș apare în seara respectivă pe camerele de supraveghere în timp ce își procura alcool, existând bănuiala că acesta a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Imediat după ce a provocat accidentul din Huedin, acesta și-a convins concubina, pe Diana Ilea, angajată a Primăriei Negreni, să se prezinte la Poliție și să declare că ea a condus mașina respectivă. Cei doi concubini au fost ajutați de inculpatul Eugen Zirbo.

Mai multe despre mușamalizarea accidentului produs de Matiș poți citi dând click AICI.

*La fel ca toți inculpații, Eugen Zirbo beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata