Take a fresh look at your lifestyle.

Polițiștii clujeni, suprasolicitați în minivacanța de Rusalii

0

Poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel încât cetăţenii să petreacă în linişte minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii.

Astfel, în perioada 1 – 5 iunie, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, precum şi din cadrul altor structuri operative, au efectuat 56 de acţiuni.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 922 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul acestora, 119 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, iar 731 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (16 pentru consum de alcool la volan şi 289 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost reţinute 61 de permise de conducere şi au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au intervenit la 439 de solicitări venite din partea cetăţenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj şi care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

De asemenea, poliţiştii rutieri au fost alături de motociclişti şi biciclişti la Cluj Bike Fest 2017 şi Marşul Bicicliştilor 2017, pentru preîntâmpinarea unor incidente.

RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI:

  • Utilizaţi o cască de protecţie omologată, care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
  • Purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optaţi pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
  • Fiţi vizibili! Purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
  • Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  • Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale de a vă intersecta traiectoria. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum!
  • Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
  • Fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente ș..PE MOTOARE!
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata