Take a fresh look at your lifestyle.

Polițiștii locali au împărțit amenzi taximetriștilor din Aeroportul Cluj

0

actiune-aeroportPoliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi din cadrul Serviciului Control trafic rutier, în colaborare cu Poliţia Transporturi, au desfăşurat în cursul zilei de astăzi, o acţiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta aeroportului internaţional şi în imediata vecinătate a acestuia.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 5 procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 2.500 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi ale Legii nr. 38/2003. Sancţiunile au fost aplicate din cauza lipsei certificatului de pregătire profesională, nerespectării standurilor aprobate sau a refuzului de efectuare a cursei.

Cu ocazia acestor controale au fost verificate aspecte privind: tarifele practicate; afişarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizaţiei taxi, a tarifelor practicate, precum şi a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto; deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege; respectarea standurilor aprobate; integritatea sigiliilor aparatelor de taxat şi deţinerea buletinelor de verificare metrologică; existenţa pe portierele din faţă ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanţă practicate pe timp de zi şi pe timp de noapte; deţinerea asigurărilor obligatorii pentru persoane şi bunuri.

Astfel de verificări sunt efectuate periodic şi au ca scop promovarea desfăşurării în condiţii civilizate a activităţii de taximetrie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata