Take a fresh look at your lifestyle.

Poliţiştii şi agenţii din penitenciare ameninţă că vor lăsa nepăzite alegerile şi închisorile

0

Guvernul a adoptat Bugetul de stat pe 2024, care urmează să fie votat de Parlament. Însă mai multe categorii de bugetari sunt deja nemulțumite, până la pragul în care pregătesc mișcări de protest sau deja protestează în stradă.

Deocamdată, Justiția este printre cele mai afectate. Grefierii au oprit activitatea și au ieșit în fața instanțelor la care lucrează. S-a întâmplat astfel în mai multe județe din țară.

Agenții din penitenciare amenință că vor lăsa închisorile nepăzite de Crăciun și Revelion, în semn de protest.

La rândul lor, polițiștii amenință că vor „boicota” cele patru sesiuni de alegeri de anul viitor: mai exact, nu vor asigura paza, ordinea și siguranța publică la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare si prezidențiale.

De asemenea, angajații Direcțiilor de Sănătate Publică sunt în cea de-a patra săptămână de protest și amenință cu greva generală, dacă nu le vor fi majorate salariile.

Și medicii de familie și cei din ambulatoriu sunt nemulțumiți că nu şi-au primit toți banii de la CNAS pentru serviciile prestate.

Iar angajații de la APIA anunță acțiuni de pichetare la Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale si la Guvernul României.

Sindicatele angajaților Bibliotecii Naționale a României şi ai Bibliotecii Academiei Române anunță, și ele, că vor protesta în fața Ministerului Culturii, nemulțumiți că salariile lor sunt mai mici față de angajații celorlalte biblioteci.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata