Take a fresh look at your lifestyle.

Pompierii au găsit cauza incendiului de la mănăstirea Martirii Brâncoveni din Mărișel

0

Trei autospeciale pentru stins incendii și 14 pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins două anexe și s-au extins la acoperișul și un perete exterior al chiliilor mănăstirii Martirii Brâncoveni din Mărișel.

Un aport important au avut aproximativ 20 de localnici care au intervenit până la sosirea pompierilor și alături de aceștia pentru a limita și stinge flăcările izbucnite în spațiile mănăstirii. De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Mărișel a participat la intervenția desfășurată.

„Operațiunile de stingere au durat mai bine de două ore, fiind necesară decopertarea învelitorilor acoperișurilor afectate și eliminarea tuturor focarele existente. Au fost distruse de flăcări acoperișul încăperii individuale (cca 150 mp), în care funcționa centrala termică, lemnăria construită pe structură de lemn, inclusiv cca 2 mc de lemne pentru foc depozitați în aceasta, și o porțiune de cca 100 mp din acoperișul chiliilor. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare se pare că focul a pornit de la un generator electric cu defecțiuni sau suprasolicitat”, se arată într-o informare trimisă de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

Click AICI pentru mai multe imagini de la locul incendiului.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata