Take a fresh look at your lifestyle.

Ponta, DISPERAT: A dat OUG prin care să fie plătite televiziunile și radiourile private! Doar, doar or fi de partea lui. Câți bani pune la bătaie

0

victor-pontaMembrii Guvernului Ponta au adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care televiziunile pot beneficia „de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia”, se arată în comunicatul Guvernului condus de Victor Viorel Ponta.

Guvernul a decis că operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finanțare în baza unei scheme de ajutor de stat al cărui buget va fi în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia, relatează România TV.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, însă va putea fi prelungită. Schema de ajutor de stat se va elabora în conformitate cu legislația europeană în materie de ajutor de stat și va fi aprobată prin Hotărâre de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum și procedura de acordare și monitorizare.

Un capitol al actului normativ adoptat miercuri include măsuri necesare pentru asigurarea tranziției de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră și implementarea serviciilor multimedia la nivel național.

Guvernul a prelungit, printr-o ordonanță, până la 31 decembrie 2016, termenul privind trecerea la sistemul digital în ceea ce privește emisia terestră a serviciilor publice și private de televiziune.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata