Take a fresh look at your lifestyle.

Ponta nu-l mai demite pe ministrul de la Educaţie: Elevii din clasele I și a II-a vor folosi manualele vechi până la finalizarea licitației

1

remus-pricopieMinistrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis joi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I până la finalizarea licitației pentru noile cărți școlare digitale.

„Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a decis astăzi să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I până la finalizarea licitației privind manualele digitale”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului remis AGERPRES.

Prin ordin al ministrului Educației, inspectoratele școlare județene au obligația ca, în regim de urgență, să completeze stocurile de manuale școlare pentru clasa I.

Conform sursei citate, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja în școli.

„Ministrul Educației Naționale este hotărât să ducă până la capăt procesul de modernizare a programelor școlare și a manualelor, în pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care aceștia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se răsfrâng asupra elevilor, privându-i de un act educațional modern, eficient, adaptat realităților și nevoilor societății contemporane. Pentru ca școala românească să poată oferi elevilor acele cunoștințe, abilități și competențe necesare unei integrări rapide și eficiente în viața economică, socială și culturală, este esențial ca procesul de înnoire și adaptare la exigențele europene a manualelor și a programelor școlare să continue cu celeritate”, se arată în comunicatul de presă

Ce vroia prim-ministrul Victor Ponta acum câteva zile – Ministrul Educaţiei , la un pas de a fi DEMIS. Ponta i-a dat un ultimatum lui Pricopie!

Citește și
1 Comentariu
  1. Mitru spune

    Racilele invatamantului se trag de la fostul ministru si actual senator al Romaniei, adica de la „abracabreambureala” Ecaterina Andronescu.. Vicepresedinte PSD. Haos total.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata