Take a fresh look at your lifestyle.

Potop de amenzi pentru șoferii clujeni într-o singură zi. EXEMPLE

0

politia-rutiera-2 (2)Poliţiştii clujeni acţionează zilnic pe drumurile publice pentru a-i determina pe  participanţii la trafic,  principala verigă în lanţul realizării siguranţei rutiere, să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie.

În 25 august, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, precum şi pentru fluidizarea circulaţiei.

S-a acţionat atât în localităţile urbane cât şi pe principalele sectoare de drum naţional din judeţul Cluj.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice  peste 130 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 10 permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării.

Infracţiuni rutiere constatate:

La data de 25 august a.c., ora 19:03, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au depistat în trafic un bărbat, de 45 de ani, din comuna Geaca, care conducea un autovehicul pe raza localităţii Geaca, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

****

La data de 25 august a.c., ora 10:05, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au depistat în trafic un bărbat, de 34 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, care conducea un autovehicul pe raza localităţii Cuzdrioara, judeţ Cluj, deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata