Take a fresh look at your lifestyle.

Povești din istoria Clujului și un spectacol interactiv, pe scena Teatrului „Puck” în acest weekend

0

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca își așteaptă micii spectatori, alături de părinți și bunici la două spectacole speciale. Astăzi, de la ora 11, se va juca spectacolul „Povești clujene”, iar duminică va fi prezentat spectacolul interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”.

Toate „Poveştile clujene” cuprinse în spectacolul cu același nume fac parte dintr-un volum semnat de Zágoni Balázs, un tânăr scriitor clujean contemporan şi sunt inspirate din întâmplări şi personaje reale ale Clujului. În fiecare dintre acestea este vorba despre onestitate, onoare şi curaj.

”Vrem să aducem ceva din atmosfera de altădată a Clujului. Totodată, spectacolul îşi propune să îi ajute pe copii să descopere în ce oraş frumos trăim, ce istorie interesantă are şi, totodată, să înveţe să respecte moştenirea spirituală şi culturală a acestuia”, subliniază Varga Ibolya, regizoarea spectacolului.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, pe scena instituției sunt programate două reprezentații ale spectacolului interactiv „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, un spectacol-atelier, cu momente pline de creativitate şi suspans, o versiune nonconformistă a poveștii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii, chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este unul neașteptat”, declară actorul şi regizorul Ion Iurcu.

Cele două reprezentații de duminică vor avea loc de la orele 11 și 12.30.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata