Take a fresh look at your lifestyle.

Prelungirea stării de alertă suspendă și în sistemul de învățământ preuniversitar orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante

0

Conform Hotărârii Guvernului numărul 394/2020 din 18 mai 2020, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de alertă, iar prin Hotărârea de Guvern numărul 476/2020 din 16 iunie 2020, s-a prelungit starea alertă.

Astfel, rămân în vigoare dispozițiile art.27, alin.3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante”.

În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis Ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 la Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr.5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare.

Precizăm faptul că imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata