Take a fresh look at your lifestyle.

Premieră în România și Europa de Est. Angela Ionică, cercetător la USAMV Cluj, recompensată cu Premiul Memorial ”Odile Bain”

0

Distincție acordată în premieră în România și în Europa de Est! O cercetătoare a USAMV Cluj-Napoca a fost recompensată cu Premiul Memorial ”Odile Bain”. Acesta este acordat anual de către una din revistele științifice de top din domeniul parazitologiei, Parasites & Vectors.

Cercetătoarea Angela Ionică este prima câștigătoare din România și chiar din Europa de Est a premiului Memorial Odile Bain.

Ea a fost astfel recompensată pentru rezultatele cercetării în domeniul biologiei, ecologiei și epidemiologiei unor boli produse de paraziți la animale domestice și sălbatice în Europa și Africa sub-Sahariană.

Ceilalți doi laureați ai distincției din 2020 sunt de la universități din Viena și Ierusalim.

Atunci când nu se află în laboratorul de cercetare, Angela Ionică merge pe alte continente în misiuni de salvare și de tratare a animalelor sălbatice.

Odile Bain a fost una dintre figurile proeminente ale Parazitologiei mondiale și și-a petrecut aproape întreaga carieră științifică la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris, Franța.

Premiul Memorial ”Odile Bain” a fost înființat în anul 2014, până acum fiind desemnați câștigători 16 tineri cercetători din întreaga lume.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata