Take a fresh look at your lifestyle.

PREMIERĂ în România – Transportul Public Gratuit pentru Toți Clujenii

17

autobuze 1Jurnalistul Liviu Alexa lansează BOMBA! „Transportul Public Gratuit pentru Toți Clujenii”. Este primul proiect măreț, gândit săptămâni întregi, pentru toate clasele sociale ale orașului Cluj-Napoca. Liviu Alexa a lansat spre dezbatere acest proiect, fiind și primul din candidatura lui independentă la Consiliul Local Cluj.

Jurnalistul Liviu Alexa declară într-un articol din Ziar de Cluj că proiectul este unul cât se poate de realist și poate fi pus în practică și la Cluj-Napoca, la fel ca în alte orașe europene.

„E un proiect îndrăzneț, vă avertizez, dar l-am scris cu inima curată, încercând să pun în el și emoție, dar și cifre. E un proiect pentru cei săraci și cei bogați, pentru cei tineri și cei vârstnici, e un proiect ce ne poate apropia mai mult și ne poate ajuta să fim cu adevărat o comunitate”, a declarat Alexa pentru sursa citată.

Alexa mai arată că în alte urbe din Europa, acest proiect de transport public gratuit pentru locuitorii lor,  s-a dovedit a fi un real succes. Liviu Alexa își dorește același lucru și pentru clujeni.

„Proiectul <<Transportul Public Gratuit pentru Toți Clujenii>> nu e o utopie, ci o realitate necesară pe care, odată înțeleasă ca semnificații, o putem pune în aplicare pe dată și, într-o dimineață frumoasă, ne putem trezi într-un oraș mai civilizat, mai fain, mai deschis la interior pentru locuitorii săi, mai deschis la exterior pentru turisti. Nu e o idee în premiera, deja se întâmplă în Livigno (Italia), în Tallinn (Estonia), în Glowno, Otmuchów, Bełchatów (Polonia). Un astfel de proiect este destinat Clujului Fresh, celor care se trezesc în fiecare dimineață pentru a se pregăti să meargă la un job care le asigură bunăstare economică și împlinire profesională, însă care sunt nemulțumiți de cadrul urbanistic oferit de acest Cluj-Napoca gri, adormit de indiferența primarului și a consilierilor locali.

Vă cer ajutorul sa evaluam împreună, cetățeni ai acestui oraș, un proiect îndraznet, dar foarte ușor de implementat, care să ne scoată din ideea de “urbe” și să ne ducă spre cea de “Oraș Deschis”, a mai declarat jurnalistul.

Citește întreg proiectul jurnalistului, menit să vină în sprijinul clujenilor, dând click AICI sau pe Ziar de Cluj.

Citește și
17 Comentarii
 1. cetatean spune

  Lasa frate transportul in comun gratuit, oricum e plin de pensionari. Mai bine ieftiniti biletele si abonamentele!

 2. Xulescu spune

  Astfel de eforturi marețe sunt apreciate, dar priviți partea economică a lucrurilor. Oameni fără job-uri (oricum sunt de RhT), dar pare-mi-se că uneori gratuitățile astea sunt cerute de către hipsteri „cordiți” care vor să schimbe viitorul bunăstării pe Pământ.

  Părere: Ieftiniți biletele – introduceți plata biletelor/abonamentelor pentru rromi, pensionari etc.

  => Rulați, rulați, rulați monetarul… Doar așa PIB-ul Clujului evoluează continu. La fel ca până acum !

  Numai bine !

  1. Sergiu spune

   se pot scoate bani si din altceva, nu neaparat din transportul in comun.

 3. realistul spune

  e un proiect populist .
  pana la urma banii aia tot noi i-i dam acei bani si ..vezi doamne .. l alexa e marele cetatean care face bine urbei .
  praf in ochi

  1. Toni spune

   Invata sa scrii prietene inainte sa iti postezi parerile

 4. marcel spune

  Pt teapa care ne-ati dat-o cu abonamentele la gimmy pe care n-o sa primim niciodata banii inapoi, va gandit sa ne dati un abonament de autobus gratuit? Liviu Alexa „cu inima curata” s-a gandit el ca in timp ce se plimba cu ditamai masina eu sa stau in autobus cu toti tiganii ca acum e gratis! Super proiect!

 5. clujean spune

  nu trebuie sa fie gratis
  trebuie ieftinit .. in Bucuresti e 1.3 Ron/calatoria

  1. Paula spune

   As da un like mare la asta dar nu este buton!!!

   1. Ziarul Clujean spune

    Este buton in partea de jos a articolului =))

  2. sorin spune

   In Bucuresti, din cate am auzit, se va scumpi la 2 lei in curand.

 6. Radu Mititean spune

  Transportul public trebuie incurajat, dar gratuitatea nu credem ca este solutia. Pot si trebuie sa existe subventii, chiar foarte mari pentru anumite categorii, dar nu GRATUITATE. Trebuie incurajata mobilitatea motorizata colectiva, in mijloace de transport public, in dauna celei individuale, in autoturisme, dar pe ansamblu trebuie descurajata mobilitatea motorizata, ceea ce nu nu se realizeaza cu transport public gratuit general…

 7. Sergiu spune

  As recomanda jurnalistului sa se informeze mai bine cu privire la alte orase europene in care transportul se presune a fi gratuit. In Talinn nu este deloc gratuit. Nu stiu de unde are informatia ca e gratuit.

 8. Sergiu C spune

  Acest mare „jurnalist” (a se citi papagal) e inca frustrat ca nu l-a ales nimeni cand a candidat la primarie si continua sa il atace pe boc ca nu aproba proiectele fanteziste precum acesta

 9. Cetateanul de rand spune

  Acest domn Liviu Alexa este un nimeni in acest oras maret as zice eu, in care tot scotoceste in rahat asa numai ca sa ii impresioneze pe cei care cred ca totul li se cuvine pe gratis. Cred ca ne este destul faptul ca s-a acordat gratuitate pensinarilor indiferent de ora sau linie si care se plimba ture in sir chiar la orele de varf cand cei obligati sa foloseasca mijloacele de transport in comun, fie muncitori sau elevi trebuie sa se inghesuie, ba chiar sa cedea locul varstnicilor deaorece ei se plictisesc acasa si se plimba prin oras; doar au gratuit. Eeeee parerea mea este ca pe langa acestia mai lipsesc tiganii, care sunt convinas ca daca le dam gratuit vor fi prezenti peste tot. Domnule Alexa v-as recomanda sa va vedeti de treaba si de ……ziarul la care scrieti, ca si acolo scrieti numai prostii si in general minciuni …

 10. dan spune

  domnul jurnalist a facut o precizare : transportul va fi gratuit doar pt elevii care isi injura profesorii pe facebook 🙂

 11. Arici Pogonici spune

  Transport public gratuit, preferabil cu troleibuze si atuobuze pe gaz, iar pt. circulatia cu masina in oras impuse taxe. Deja se si finanteaza singur sistemul.

 12. calin spune

  Ce nu face omul pentru un vot in plus. Dar nu toti suntem chiar asa prosti cum ne credeti, domnule Alexa. Oare inca nu ati intes ca noi cei care muncim si ducem un trai cinstit nu mai suntem impresionati de pomeni electorale? Sau noi nu facem poarte din electoratul dumneavoastra tinta.
  Nimic nu este gratis, si nu va ploua cu motorina daca veti fi primar. Banii pentru aceste ‘gratuitati’ vor fi luate d ela alte proiecte. Nu am nevoie de transport gratuit pentru toti lenesii care nu vor lucreze si au impresia ca li se cuvine totul pe gratis. Vreau sa se investeasca in proiecte de care chiar avem nevoie: strazi bune si curate, cladiri reconditionate pe centrul vechi, parcuri si locuri verzi mai multe, un oras mai sigur, siguranta si ordine in oras si in mijloacele de transport in comun, etc.
  Va spun sincer ca fix pentru acest proiect nu va voi vota.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata