Take a fresh look at your lifestyle.

Președintele Academiei Române Academicianul Ionel Valentin VLAD, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

0

rectorat UTCNJoi, 19 mai 2016, Președintele Academiei Romane,Academicianul Ionel Valentin VLAD, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Ceremonia de decernare va avea loc în Aula Alexandru Domșa a Universității Tehnice, str. Constantin Daicovicu nr. 15, începând cu ora 12.     

Personalitate remarcabilă a lumii științifice,inginer și fizician, Academicianul Ionel Valentin VLAD s-a născut în 22 septembrie 1943, la Bucureşti. A fost desemnat  membru corespondent al Academiei Române  în 1991 şi membru titular în 2009. În anul 2010 devineVice-Preşedinte iar din 8 aprilie 2014 este ales Președinte al Academiei Române.

Cu rezultate științifice de excepție, Academicianul Ionel Valentin VLAD este cel care a realizat primele holograme din țară, a studiat dispozitivele optoelectrice bistabile pentru prelucrarea paralelă a imaginilor, a inițiat metode originale de măsurare a vibraţiilor cu amplitudini subatomice și reconstrucţia directă spaţială a fazei optice din imagini.

Este distins cu premiul „Traian Vuia” al Academiei Române (1978), premiul și medalia „Galileo Galilei” conferite de Comisia Internaţională de Optică (2005), cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler (2013) şi cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2008).

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata