Take a fresh look at your lifestyle.

Primar de comună clujeană, condamnat definitiv. Prefectul a semnat Ordinul de revocare

0

Valer Sașa, primarul PSD în comuna Tritenii de Jos, a fost revocat din funcție, astăzi, după ce a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj la închisoare cu suspendare.

Fostul edil din Tritenii de Jos a fost judecat pentru abuz în serviciu în formă continuată.

„Am semnat azi Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Tritenii de Jos, a d-lui Sașa Valer, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Iată, mai jos, pe scurt, decizia Curții de Apel Cluj.

Admite apelul declarat de inculpatul S V împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în ce priveşte latura penală a cauzei cu referire la durata pedepsei principale aplicate inculpatului şi la modalitatea de executare a acesteia şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului S V pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 297 alin. 1 Cod Penal cu apl. art. 35 Cod Penal, de la 4 ani închisoare, la 2 ani închisoare. În baza art. 91, 92 Cod Penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data pronunţării prezentei decizii. În temeiul art. 92 alin. 3, art. 93 Cod Penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să respecte măsurile de supraveghere şi să execute obligaţiile care îi revin, astfel: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Cluj – Napoca sau al Primăriei municipiului Turda. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 Cod Penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul neexecutării obligaţiilor impuse sau în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge ca inadmisibil apelul declarat de doamna avocat O N A din cadrul Baroului Bucureşti împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. În baza art. 275 alin. 2 Cod Procedură Penală, obligă pe apelanta O N A la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală, restul cheltuielilor judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 2.06.2020.
Document: Hotarâre 491/2020 02.06.2020
„, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata