Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul din Beliş, Viorel Matiş, plasat sub control judiciar. Tot sub control judiciar sunt şi Marcel Lungu şi Nicolae Goga

0

Primarul din Beliş, Viorel Matiş, dar şi colegii lui din vremea în care era şef la Ocolul Silvic Beliş, şeful pazei Marcel Lungu şi şeful districtului Nicolae Goga, au fost plasaţi sub control judiciar în cursul zilei de marţi. Asta după ce în cursul zilei de luni cei trei au fost reţinuţi şi trimişi în arest pentru 24 de ore, acuzaţi fiind de abuz în serviciu, fals şi multiple infracţiuni silvice. Pentru că a cooperat, pădurarul Roşu Ardelean, parte şi el în dosar, procurorii îl cercetează în libertate, fără restricţii. Viorel Matiş, Marcel Lungu şi Nicolae Goga sunt sub control judiciar pentru 60 de zile şi au o serie de restricţii şi interdicţii.

Procurorii şi poliţiştii îl acuză pe primarul din Beliş, Viorel Matiş, de infracţiuni silvice, fals şi de abuz în serviciu. Prejudiciul din dosar depăşeşte 10 miliarde de lei vechi. În cursul anului 2013, Viorel Matiş, în calitate de şef de ocol, ar fi permis subordonaţilor lui să taie,  fără drept, aproximativ 5.000 m.c. de lemne, esenţă răşinoasă, din cantonul Ciurtuci. Într-o reşedinţă a edilului, precizează surse din rândul procurorilor, poliţiştii ar fi găsit la percheziţii peste 27.000 de euro şi peste 20.000 de lei. Potrivit aceloraşi surse, Viorel Matiş nu a putut justifică sumele găsite în casa lui.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au reținut, în urma unor percheziții realizate în 8 locații de pe raza județului Cluj, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic.La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști din cadrul  Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Poliției municipiului Cluj-Napoca și Serviciului Criminalistic, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au efectuat percheziții în locații din municipiul Cluj-Napoca, oraș Huedin și comunele Beliș, Poieni și Mărișel, județul Cluj.

Prin punerea în executarea mandatelor de percheziție au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal și au fost sechestrate obiecte și diverse sume de bani.

În cauză au fost extinse cercetările față de trei bărbați, în vârstă de 50, 40 și  59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliș, respectiv comuna Poieni, județul Cluj, care la data săvârșirii faptelor îndeplineau atribuții de lucrători silvici.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbaților, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 46/2008, republicată, privind Codul Silvic, respectiv de Codul Penal.

Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent se ridică la echivalentul în lei a circa 250.000 euro.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea unității de parchet competente, urmând ca bărbații să fie prezentați magistraților.

Pentru realizarea perchezițiilor polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca”, precizează reprezentanții IPJ Cluj într-un comunicat.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata