Take a fresh look at your lifestyle.

Primele cărți de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca

0

Premieră în România. Miercuri, la Cluj Napoca, s-au eliberat primele cărţi de identitate electronice care conţin cip. Proiectul pilot a fost lansat in luna august la Cluj Napoca, însă peste câteva luni ar putea fi extins la nivel naţional.

Programul pilot în cadrul căruia vor fi emise 5.000 de cărți electronice de identitate se desfășoară în Cluj-Napoca și a început pe 2 august.

Ministrul Afacerilor Interne precizat în luna august că steagul și stema țării vor fi inscripționate pe noul document.

„Toate părţile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuţii”, a declarat Lucian Bode astăzi, într-o conferință de presă.

Ministrul de Interne a adăugat că între noțiunea de ”sex” și de ”gen” s-a ales cea de ”gen”, care va fi ”masculin” și ”feminin”:

”Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european ”gender” înseamnă ”gen”, dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin ”gen” se înțelege ”masculin” și ”feminin”.”

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata