Take a fresh look at your lifestyle.

Profesor clujean, acuzat că a lovit cu pumnul un elev de 7 ani

1

Un profesor de sport de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” Huedin este acuzat că a lovit, cu pumnul în cap, un copil de numai 7 ani. Incidentul ar fi avut loc la ora de sport. Dascălul neagă acuzațiile aduse de familia copilului și susține că totul este o campanie menită să-l discrediteze în pragul pensionării. Conducerea unității de învățământ, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Inspectoratul Școlar Cluj au demarat cercetări pentru clarificarea lucrurilor.

Incidentul ar fi avut loc în ziua de 15 martie, însă doar acum a ajuns la urechile presei. Potrivit IPJ Cluj, în cauză s-a deschis un dosar penal. Deocamdată, profesorul nu are calitate în dosar.

Carmen Pompaș – IPJ Cluj

„În data de 15.03.2019, am fost sesizați cu privire la faptul că la unitatea spitalicească din Huedin s-a prezentat o femeie împreună cu fiul acesteia în vârstă de 7 ani, care ar fi fost agresat în timpul orei de sport de către profesor. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, precizează Carmen Pompaș, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Dascălul acuzat se apără și susține că nu a atins copilul. Acesta spune că este o acțiune menită să-l discrediteze. În această campanie ar fi implicată, poate indirect, și învățătoarea de la clasa în care învață elevul în cauză.

„Copilul nu a fost lovit. Eu nu l-am lovit. Când copilul vine și îți plânge în clasă și pui și dirijezi întrebarea de așa natură, răspunsul este de așa natură. Până la afirmația de a fi lovit acel copil este strigător și din păcate este amplificată. O colegă a venit cu afirmația clară că i-am lovit copilul de la clasă. Corect era să fie discuția: domnule profesor, ce s-a întâmplat la oră? Istoria se repetă. Același lucru în 2013 și tot aceeași filieră. Poate odată o să vă spun cine sunt acei „prieteni”. Am deranjat pe cineva, am ocupat locul cuiva, la un moment dat am fost director de instituție. Eu din 2007 până în 2012 am fost director la Clubul Copiilor din Huedin”, ne spune profesorul de sport în apărarea sa.

Directorul Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin, Mariana Stîngă, susține că profesorul se află în pragul pensionării.

„Este o anchetă în curs. Eu nu îmi permit să emit puncte de vedere până când nu avem o concluzie sau un raport al comisiei. Nu au mai fost astfel de incidente în unitatea de învățământ și nu am cunoștință ca domnul profesor să fi fost sancționat anterior. Este un profesor cu o foarte mare experiență, este în prag de pensie, mai are un an până la pensie, are rezultate foarte frumoase cu elevii. Dânsul a fost doar profesor de sport”, spune Mariana Stîngă, directorul Liceului Tehnologic „Vlădeasa” Huedin.

Rămâne ca instituțiile abilitate să facă lumină în acest caz. Luni, profesorul de sport va trebui să dea explicații în fața Comisiei de disciplină.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Elena spune

    Imi pare rau ca stirea a ajuns in ziar, mai ales ca nu familia a dat informatiile. In schimb domnul profesor minte cu nerusinare si la varsta lui ar trebui sa-si asume ceea ce a facut si sa nu acuze un alt cadru didactic responsabil care n-are nicio vina.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata