Take a fresh look at your lifestyle.

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

0

Departamentul de Administraţie şi Management Public din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării a UBB, desfăşoară în perioada 12-25 ianuarie 2020 un program inovativ de cercetare împreună cu University of Delaware, Biden School of Public Policy and Administration, Statele Unite ale Americii.

Studenţii români şi americani sunt constituiţi în echipe mixte de cercetare care abordează teme de interes pentru administraţiile locale dintr-o perspectivă comparată. Echipele mixte de studenţi au lucrat la stabilirea temelor de cercetare pe parcursul mai multor luni (octombrie-decembrie 2019), au participat la un curs online pe tema implicării universităţii în comunitate şi în procesul de reformă administrativă iar pe perioada şederii în Cluj a studenţilor americani realizează interviuri şi vizite pe teren în legătură cu temele alese. Programul este coordonat de prof. Arno Loessner şi prof. David Karas (Univ. of Delaware) şi prof. Călin Hinţea (Univ. Babeş-Bolyai). Programul se află în acest an la cea de a patra ediţie, fiind un real succes şi un model de bună practică în ceea ce priveşte programele de schimb academic.

Temele pe care le abordează studenţii sunt foarte variate şi includ pregătirea pentru dezastre a firmelor şi companiilor, programe de asistenţă pentru persoane vulnerabile pentru a face faţă dezastrelor şi riscurilor naturale, depresia post-partum la femei şi politici publice vizând sănătatea mintală a acestora, rolul doctorilor de familie în combaterea reticenţei părinţilor faţă de vaccinare, delicvenţa juvenilă şi dreptul minorilor închişi de a participa la programe educaţionale etc.

Toate cercetările se desfăşoară pe baza unei metodologii prestabilite şi care a fost dezvoltată în cadrul programelor anterioare. Filozofia din spatele acestui program se bazează pe conceptul de „engaged university”, concept care surprinde responsabilitatea universităţilor faţă de comunităţile în care operează precum şi rolul acestora în furnizarea şi transferul de bune practici.

Miercuri, 22 ianuarie 2020, începând cu ora 13.00, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, clădirea Topaz (str. Minerilor nr. 185), sala T1, va avea loc prezentarea rapoartelor de cercetare realizate de echipele de studenţi americani şi români.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata