Take a fresh look at your lifestyle.

PROIECT: Amenzi mai mari pentru cei care parchează pe trotuare

0

Clujenii și nu numai sunt frecvent nevoiți să facă slalom printre mașini ca să ajungă, cu cărucioarele, în parcuri sau alte destinații. Spun că își pun în pericol viața lor și a copiilor pentru că nu pot circula pe trotuar.

Amenzile pentru cei care parchează pe trotuare, fără să lase loc minimum 1 metru pentru trecerea cărucioarelor pentru copii sau a persoanelor cu dizabilități, ar putea crește semnificativ. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Camera Deputaților. Și în prezent parcarea pe trotuare este interzisă, cu excepția zonelor special marcate și cu asigurarea unui culoar de un metru pentru trecerea pietonilor.

Proiectul de lege recent depus în Parlament prevede ca sancțiunile pentru astfel de parcări care împiedică deplasarea în siguranță a pietonilor să fie mult mai usturătoare.

Unii dintre șoferi sunt de acord cu amenzile mai mari, dar cu o condiție: să existe suficiente locuri de parcare.

O altă lege intrată în vigoare la finalul anului trecut prevede că autorităților pot ridica mașinile parcate ilegal pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, pe lângă amendarea șoferilor.

În prezent staționarea neregulamentară se sancționează cu 3 puncte de penalizare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata