Take a fresh look at your lifestyle.

Proiect de lege CONTROVERSAT, marca PSD: Școlile, transformate în cârciumi, grădinițele în aprozare

0

Școlile sau grădinițele care nu au mai funcționat în ultimii trei ani ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau hosteluri. Social-democrații au depus în Parlament un proiect de lege care permite primăriilor să ia această decizie, relatează Realitatea PLUS.

Vorbim despre un proiect de lege depus de social-democrați, cărora li s-au alăturat și minoritățile și UDMR. Inițiativa modifică, practic, articolul 112 din Legea Educației.

Proiectul are șanse să treacă având în vedere că a trecut prin comisiile parlamentare în procedură accelerată și are deja 3 avize pozitive, de la PSD, PNL, UDMR, AUR. Singurii care nu îl susțin sunt reprezentanții USR-PLUS. 

Inițiatorii spun că este nevoie de un astfel de proiect în cazul clădirilor nefolosite timp de 3 ani. Schimbarea destinației bazei materiale a școlilor, grădinițelor și oricăror altor instituții și unități de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în care nu s-a mai desfășurat o activitate educațională în acea clădire, de către primării și consilii locale, fără avizul Ministerului Educației.

În urma schimbării destinației, acestea ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau chiar hosteluri. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata