Take a fresh look at your lifestyle.

Publicul a cerut: comedia “Usturoi”, din nou la cinema ”Florin Piersic” în săptămâna cinematografică 4-10 martie!

0

usturoiLa cererea publicului, comedia”Usturoi” figurează, din nou, în programul din săptămâna cinematografică 4-10 martie de la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca – zilnic, de la ora 20:00 și marți, 8 Martie, și de la ora 17:00. ”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este prima producție cinematografică independentăprodusă exclusiv în Transilvaniadupă 1989, iar succesul de casă de la Florin Piersic a fost mult deasupra multor producții Hollywood-iene, conform directoarei cinematografului, Ioana Călin.

Filmul ”Usturoi”, scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA, ajunge astfel la a patra săptămână de proiecție în orașul nostru. Pelicula descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde viseazăsă-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul se adresează celor foarte tineri, celor în floarea vârstei și seniorilor deopotrivă, iar clasificarea de la Consiliul Național al Cinematografiei este AG (audiență generală), ”Usturoi” fiind una din puținele producții la care copiii, părinții și bunicii pot merge împreună la film.

Succesul filmului în rândul spectatorilor de vârstă școlară a fost fără precedent pentru un film românesc din ultimii ani. De asemenea, se duce o campanie susținută de proiecție a filmului în Germania, după un parteneriat cu Edmond Nawrotzky-Török (aproape toate proiecțiile de la Kommunales Kino Freiburg au fost cu casa plină) și, în curând, în Franța – un parteneriat cu Facultatea de Litere a UBB, catedra de LMA, pentru traducerea subtitrărilor în limba franceză, urmează să înceapă în perioada imediat următoare.

Filmul ”Usturoi” conține scene filmate artistic (inclusiv din dronă, prin amabilitatea lui Matei Pleșa) cu centrul orașului Cluj-Napoca și obiectivele sale mai importante, fapt ce completează branding-ul orașului care, poate, stă cel mai bine din România la acest capitol.

Vă așteptăm la cinema pentru cea mai neconformistă producție cinematografică românească!

Trailer official ”Usturoi”:

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata