Take a fresh look at your lifestyle.

Războiul primarului Boc cu șoferii: „Mașina nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș”

0

Primarul Emil Boc continuă războiul cu șoferii. În opinia edilului, pentru a rezolva problema traficului din Cluj-Napoca, oamenii trebuie „să își schimbe mentalitatea” și să găsească alte modalități de a circula, fără a mai apela zilnic la mașina personală. În traducere, problema traficului se rezolvă prin neutilizarea bunurilor personale. Practic, în lipsa unei infrastructuri rutiere în jurul municipiului, Boc aruncă responsabilitatea în sarcina șoferilor.

„Dacă nu ne schimbăm mentalitatea, Clujul va rămâne mereu aglomerat. Se va ajunge cât de curând la concluzia că ajungi mai repede fără mașină. Lumea trebuie să își schimbe mentalitatea, mașina în esență nu este pentru a circula zi de zi cu ea în oraș. Mergi când ai o treabă importantă, când ai de cumpărat ceva cu care numai cu mașina poți să aduci, dar pentru viața de zi cu zi trebuie să ne gândim la modalitățile alternative la mașină. Din nefericire, asta este viața în toate orașele din lume, nu doar în Cluj-Napoca. Nu doar noi avem această problemă, ați văzut, suntem orașul cu cea mai mare rată de creștere economică din Uniunea Europeană”, a declarat Emil Boc.

Emil Boc a amintit în acest context de autobuzele autonome care ar trebui să fie aduse la Cluj, pentru acestea, urmând să fie realizată o bandă „verde” specială.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata