Take a fresh look at your lifestyle.

Razii în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19

0

Sub autoritatea Instituției Prefectului Cluj, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și Inspectoratului de Jandarmi Județean au desfășurat activități specifice pe raza întrejului județ, în sistem integrat, în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

La data de 12 octombrie, în cadrul activităților de control privind modul în care sunt respectate măsurile impuse au fost legitimate peste 700 de persoane, verificate 612 locații de interes și 112 mijloace de transport, 23 dintre acestea fiind mijloace de transport public în comun.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 17.00-22.00, respectiv 22.30-00.30, polțiștii secțiilor de poliție urbană din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Poliției municipiului, Secțiilor Rurale arondate, alături de jandarmi și polițiști locali au acționat în scopul prevenirii producerii de fapte antisociale în mediul stradal, fiind totodată continuate verificările specifice contextului epidemiologic actual.

De asemenea, polițiștii rutieri au organizat filtre rutiere pe raza municipiului pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea unui climat sigur participanților la trafic.

În urma activităților organizate au fost verificate în total peste 130 de vehicule și legitimate 344 de persoane.

De asemenea, acțiunile derulate au vizat verificări ale modului în care operatorii economici respectă prevederile legale actuale.

În total, în orele în care s-au desfășurat activitățile au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, 43 dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

Activitățile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost continuate, la data de 13 octombrie a.c. efectivele angrenate efectuând controale preventiv-reactive pe raza întregului județ.

Astfel, pentru impunerea respectării măsurilor sanitare au fost verificate în total peste 430 de obiective de interes, precum societăți comerciale, piețe agroalimentare, restaurante sau terase, dar și persoane aflate în carantină sau izolare.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata