Take a fresh look at your lifestyle.

Rețea de trafic de minori și proxenetism, destructurată! Victimele au trecut prin chinuri greu de imaginat

0

violPolițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.

La data de 18 iunie., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Timișoara au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad, la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 18 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. — S.T. Timișoara, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, în ultimii ani, cei 10 membri ai grupării infracționale, cu vârste între 25 și 40 de ani, ar fi racolat și exploatat sexual mai multe tinere, printre care și minore.

În fapt, victimele ar fi fost obligate să practice prostituția, fiind plasate în diferite locuințe din Timișoara și Arad.

Inițial, membrii grupării ar fi început relații amoroase cu victimele, oferindu-le cazare și întreținându-le, după care, prin amenințări și violență, le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.

În urma administrării probatoriului, 5 membri ai grupării au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar față de alte 7 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata