Take a fresh look at your lifestyle.

Revolta transportatorilor autorizați

0
Foto: ziarulclujean.ro

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) anunță că transportatorii așteaptă Ordonanță de Urgență privind eliminarea activităților neautorizate („piraterie”), din transportul de persoane, ținând cont că activitatea neautorizată și nelicențiată a luat o mare amploare.

Transporturile rutiere aduc anual 4,7% din PIB-ul României, iar concurența neloială fură încă pe atât de la bugetul statului. COTAR așteaptă revenirea la o stare de normalitate, prin Ordonanță de Urgență. Peste 110.000 de transportatori rutieri de persoane din România (operatori în regim de taxi și prin curse regulate), așteaptă materializarea acestei OUG promisă de mai bine de trei ani.

Concret, este vorba despre scoaterea în afara legii a celor care fac transport neautorizat și nelicențiat, periclitând atât activitatea firmelor care respectă legislația în vigoare, cât și viața persoanelor care folosesc transportul rutier. Toți acești transportatori sunt ”piratați” zi de zi de cei care fac concurență neloială și fraudă fiscală. Reprezentanții COTAR au avut o întâlnire, în acest sens, cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, în luna februarie. Transportatorii așteaptă ca Guvernul să salveze acest sector de activitate prin eliminarea pirateriei.

”Îi amintim domnului Ministru Lucian Șova că transportatorii autorizați sunt obligați să aibă case fiscale pe fiecare mașină în parte și să respecte Codul Fiscal, în timp ce firmelor care fac concurență neloială nu li se cer aceste lucruri și nici nu suportă consecințele nerespectării legii. Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenții și avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfășura activitatea, fără concurență neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale și care au ajuns să ne depășească numeric pe noi, cei care respectăm legislația în vigoare”, declară Andrei Gafița, vicepreședinte COTAR.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata