Take a fresh look at your lifestyle.

Româncă UMILITĂ în Regatul Unit! Un hotel nu a cazat-o din cauza cetățeniei sale, iar angajații au făcut-o prostituată

0

Alecsandra-Puflea-romanca-umilita-regatul-unitO româncă nu a fost cazată la un hotel din cauză că este …româncă. Românca, absolventă a Universităţii din Hull, Marea Britanie, nu s-a putut caza, pentru că angajaţii acestuia au crezut ca tânăra este prostituată, scrie Hull Daily Mail. Alecsandra Puflea a vrut să se cazeze într-o cameră a hotelului Holiday Inn Express, din Ferensway, Hull, împreună cu iubitul ei. Tânăra a fost refuzată de recepţioner, după ce aceasta a aflat că este româncă.

Tânăra de 22 de ani îşi rezervase camera online şi când a ajuns, i s-a spus: “Ne pare rău, nu acceptăm romani”.

“A fost o experienţă groaznică. S-a uitat la actul meu de identitate şi a spus că nu pot să stau în hotel. Am încercat să-i arăt carnetul britanic de şofer, dar a spus că nu pot să stau în hotel deoarece sunt din România”, povesteşte tânăra.

Hotelul are o politică de verificare a oaspeţilor despre care se crede că ar putea fi implicaţi în activităţi ilegale. Româncă a făcut plângere la Poliţie.

MAE a întreprins deja în regim de urgenţă demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetăţenie română.

MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament.

Urmare demersurilor efectuate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români. Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români.

Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului.

Totodată, autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică.

Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata