Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – România își alege astăzi PREȘEDINTELE! ZiarulClujean.ro îți oferă toate informațiile în timp real, în acest articol!

0

alegeri-prezidentiale-turul2Este ora 07.00! Bună dimineața clujeni și români de pretutindeni! Astăzi este ziua cea mare în care ne alegem președintele. Secțiile de vot din România s-au deschis în urmă cu câteva momente și vă așteaptă să va exercitați dreptul la vot până la ora 21.00!

Astăzi, 16.11.2014, votăm în turul doi al alegerilor prezidențiale. Avem de ales între candidatul, Alianței Creștin Liberale (ACL), Klaus Iohannis și Victor Viorel Ponta, candidatul Partidului Social Democrat (PSD).

Noi ne alegem președintele, nu președintele pe noi! Ieșim la VOT!

În acest articol, mergând cu cursorul în josul paginii, veți afla pe parcursul întregii zile cum votează clujenii, românii din România, românii din diaspora, dar nu îi vom uita nici pe cei care sunt stabiliți pe alte continente.

Tot de la noi veți afla unde sunt incidente la vot, iar la ora 21.00, la închiderea secțiilor de votare, vă prezentăm noul președinte al României.

Dacă aveți informații privind fraudarea votului, mită electorală, turism electoral, dar și alte informații de natură să fraudeze alegerile pentru președintele  României, vă rugăm să ne scrieți la adresa e-mail ziarulclujean @gmail.com.

Aceeași rugăminte de informare avem și dacă ați filmat sau fotografiat ceva ieșit din comun. Dacă ați surprins în imagini foto/video evenimente ce pot fi subiectul unei știri, trimiteți-le pe adresa de mai sus.

ORA 08.30

Ioan Rus
08.30 – Ministrul Transporturilor, Ioan Rus (PSD) a votat la Secția numărul 160, situată pe strada Horea din Cluj-Napoca. La ieșirea de la urne, Ioan Rus a declarat că a votat pentru „stabilitate și prosperitate”

ORA 09.00

Cornel Itu

09.00 – Deputatul Cornel Itu (PSD) a votat la această oră la Secția numărul 209, situată pe strada Corneliu Coposu din Dej.

ORA 09.30

Aurelia Cristea
09.30 – Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea (PSD) a votat la Secția numărul 102, situată pe strada Septiumiu Albini din Cluj-Napoca. („Grădinița Lumea Copiilor”)

ORA 10.00

Emil-Boc-1
10.00 Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc (ACL) a votat la Secția numărul 48, situată pe strada Zorilor din Cluj-Napoca. (Şcoala “Radu Stanca”). La ieșirea de la urne, Emil Boc a spus de trei ori „DEMOCRAȚIE”

Citește și …

Alegeri prezidențiale 2014! Prezența la vot în județul Cluj până la ora 10.00

ORA 10.00

Mircea-Morosan
10.00 Primarul din Huedin, Mircea Moroșan (ACL) a votat la secția de votare de pe strada Avram Iancu, situată în Huedin.

Citește și …

VIDEO – IMAGINI impresionante! Mii de români din Londra așteaptă să intre la urne

ORA 10.30

Daniel Buda
10.30 Europarlamentarul, Daniel Buda (ACL) a votat la această oră la Secția de votare cu numărul 98, situată pe strada Septimiu Alibini din Cluj-Napoca. (Grădiniţa “Lumea Copiilor”)

Citește și …

VIDEO – Cozi kilometrice în diaspora! Românii din străinătate vor să voteze pentru România

ORA 11.00

Alin Tise
11.00 Senatorul, Alin Tișe (ACL) a trecut pe la urne în urmă cu câtvea minute, la Secția de votare cu numărul 132, situată pe strada Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca. (Liceul Teoretic “Avram Iancu”)

ORA 11.00

Marius Nicoara
11.00 Marius Nicoară, senator şi co-preşedinte al ACL Cluj, a votat în Municipiul Cîmpia Turzii, în colegiul dânsului.

ORA 11.00

Remus Lapusan
11.00 – Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan a votat la Secția numărul 24, situată pe strada Câmpului din Cluj-Napoca. (Liceul Teoretic „Eugen Pora”)

Citește și …

CLUJ – A început frauda la vot? Se votează pe liste suplimentare în numele oamenilor, care neagă că au votat sau au depus cereri

ORA 11.30

Radu Moisin 1
11.30 Co-președinte ACL Cluj, Radu Moisin a votat la Secția numărul 44, situată pe strada Fântânele din Cluj-Napoca. (Institutul de Cercetari în Chimie “Raluca Rîpan”)

ORA 11.45

Adrian Oros-Mihai Seplecan
11.45 Deputat, Adrian Oros și Mihai Seplecan (ACL) au votat în aceste momente la Secția de votare cu numărul 38, situată pe strada Alexandru Vlahuță din Cluj-Napoca. (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”)

ORA 12.00

Horatiu Catarig
12:00- Horaţiu Catarig, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj şi vicepreşedinte ACL Cluj a votat la Secţia nr. 33, la Centrul Regional de Excelenţă, Strada Octavian Goga, nr. 23, Cluj-Napoca

ORA 12.20

Citește și …

VIDEO – Peste 3000 de români așteaptă să voteze la Londra! Cozile de oameni se întind pe mai multe străzi

ORA 12.30

Dan Tarcea
12:30- Dan Tarcea, consilier local şi co-preşedinte ACL Cluj-Napoca a votat la Secţia cu numărul 82, fosta Şcoală nr. 6, Aleea Meziad, nr. 4, Cluj-Napoca.

Citește și …

Ministru de Externe, ȘOCAT de numărul mare de români din diaspora care au ieșit la vot

ORA 13.30

Zeci de mii de români stau la coadă la secţiile de vot din Europa. Proteste în Marea Britanie şi Franţa

 

ORA 13.30

Alianța Creștin-Liberală a solicitat, astăzi, Biroului Electoral Central, prelungirea programului de votare din secțiile organizate în diaspora astfel încât cetățenii români aflați în străinătate să își poată exercita dreptul la vot.

„Formulăm această solicitare întrucât cetățenii români care în ziua votului se află în străinătate și-au exprimat în mod expres dorința de a vota prin prezentarea la secțiile de votare organizate în diaspora, însă aceștia nu au putut în primul tur de scrutin să-și exercite în condiții normale acest drept constituțional”, se menționează în solicitarea adresată BEC, semnată de ACL.

ORA 13.50

Clujenii ies din ce în ce mai mulți la vot. Aceștia sunt hotărâți să își aleagă președintele. Potrivit datelor centralizate până la ora 13.00, numărul clujenilor care au trecut pargul secțiilor de votare întrece orice așteptare.

În județul Cluj, până la ora 13:00, au votat 27,39% dintre alegători, adică 166.264 de persoane, din totalul de 602.193 de votați.

La nivel național, 26,95 % dintre românii cu drept de vot și-au exercitat acest drept.

ORA 14.40

Alianţa Creştin Liberală Cluj, în temeiul Art. 24, Alin. 1, Lit. b din Legea Nr. 370/2004, cu modificările şi completările ulterioare, solicită soluţionarea urgentă a unei sesizări care se referă la următoarele aspecte:

“Astăzi, în Municipiul Turda, membri ai PSD Cluj s-au poziţionat în perimetrul secţiilor de votare Nr. 260 …..ce mai departe … AICI

ORA 16.50

Clujenii s-au întrecut pe ei înșiși la acest tur de scrutin. Aproape jumătate din locuitorii județului Cluj, cu drept de vot, și-au exercitat acest drept. La ora 16.00 prezența clujenilor la urne este cu mult mai mare față de primul tur de alegeri.

Până la ora 16.00, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, 46,46 % dintre clujenii cu drept de vot au trecut pe la urne pentru a-și alege favoritul la șefia României.

La nivel național, potrivit BEC, 44,09 % dintre români au votat.

În județul Cluj sunt 602.193 de votați.

ORA 18.10

Alianţa Creştin Liberală Cluj, în temeiul Art. 24, Alin. 1, Lit. b din Legea Nr. 370/2004, cu modificările şi completările ulterioare, solicită soluţionarea urgentă a prezentei SESIZĂRI care se referă la următoarele aspecte:

Primarul comunei Apahida, Gheorghe Fati, membru al PSD, s-a poziţionat în faţa secţiei de votare amplasata la Sala de Sport din centrul de comună, unde îndrumă cetăţenii să se prezinte la vot şi să voteze candidatul Victor Ponta. Acest fapt contravine Legii Nr. 370/2004, care prevede interzicerea continuării campaniei electorale în ziua votului precum şi influenţarea prin orice mijloace a intenţiei de vot a alegătorilor.

„Menţionăm faptul că membrii ACL Cluj care se aflau în zonă, au adus la cunoştinţă acest incident Poliţiei Comunale iar agenţii nici nu au dorit să stea de vorbă cu aceştia, motivând faptul că ei nu au văzut faptul că primarul Gheorghe Fati ar îndruma cetăţenii la vot”, au scris cei de la ACL într-un comunicat de presă.

Pentru VIDEO click AICI!

ORA 19.00

Prezența la vot în județul Cluj, la ora 19.00, este de peste 63,57% anunță Biroul Electoral Central. Au votat 389.387 din cei 602.193 cu drept de vot.

ORA 21.00 – VOTUL S-A ÎNCHEIAT!

Primele exit-poll-uri de la turul II al alegerilor prezidenţiale 2014 arată că diferențele dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta sunt diferențe extrem de mici. Indiferent de institutul de sondare, rezultatele sunt similare.

IRES: Victor Ponta – 49,10%, Klaus Iohannis – 50,9%

SOCIOPOL: Victor Ponta – 50,9%, Klaus Iohannis – 41,1%

CURS: Victor Ponta – 48,50%, Klaus Iohannis – 51,50 %

CSCI: Victor Ponta – 50,72%, Klaus Iohannis – 49,28%

Agenţia de rating politic: Victor Ponta – %, Klaus Iohannis – %

După primul tur al alegerilor, care a avut loc pe 2 noiembrie, au rămas în competiţie Victor Ponta – candidatul PSD-UNPR-PC şi Klaus Iohannis – candidatul ACL. Ponta a fost votat de 40,44% dintre alegători, iar Iohannis de 30,37% dintre aceştia.

 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata