Take a fresh look at your lifestyle.

Românii, vizați din nou de RESTRICȚII! Certificatul verde intră în vigoare de astăzi

0

De astăzi, intrăm în restaurante sau în sălile de sport doar cu certificatul verde, dacă ne aflăm într-o localitate în care rata de incidența sare de 3 la mia de locuitori. Certificatul arată dacă o persoană este vaccinată anti-COVID-19, testată sau a trecut prin boală.

Operatorii economici ne vor verifica cu ajutorul aplicației „Check DCC” dezvoltate de Serviciul Român de Telecomunicații (STS) prin intermediul căreia vor scana codul QR și vor vedea, astfel, vor dacă persoana respectivă este vaccinată, testată sau a trecut prin boală în ultimele 180 de zile, aceste fiind condițiile specificate în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial.

Vorbim astfel despre prezentarea acestui certificat verde în cazul restaurantelor, nunților sau în cazul diferitelor evenimente, în localitățile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 și 6 persoane la mia de locuitori. În această situație se află, în momentul de față, Satul Mare sau Timișoara, unde vor fi aplicarea aceste măsuri chiar începând de astăzi, 20 septembrie. 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata