Take a fresh look at your lifestyle.

S-a deschis sistemul de înregistrare pentru europenii care vor să rămână în Marea Britanie

0

Scenariile pentru Brexit vor fi reevaluate în parlamentul britanic. De azi vor fi noi voturi în încercarea de a identifica o variantă majoritară. Premierul Theresa May ar putea reveni pentru a patra oară cu Acordul de retragere, negociat de ea cu Bruxellesul. Între timp, Regatul Unit a deschis sistemul de înregistrare a cetăţenilor europeni. Românii care vor să rămână pe teritoriul britanic trebuie să treacă prin acest nou mecanism, informează Știrile TVR.

Cererile se depun online, cu o serie de documente si o fotografie a feței. Solicitanții care nu au un laptop conectat la internet și un smartphone cu sistem Android au la dispoziție mii de centre pe teritoriul britanic, unde pot primi asistență.

Ministerul de Interne face verificări și emite statutul de rezident permanent sau statutul de stabilire provizorie.

Pentru obținerea statutului provizoriu, solicitantul trebuie să fi început să locuiască în Regat până pe 12 aprilie 2019 în cazul în care va avea loc un Brexit dur. 3 milioane și jumătate de europeni trebuie să treacă prin acest filtru al înregistrării dacă vor să rămână în Regat. 450.000 sunt români.

Președintele uneia dintre cele mai mari asociații a românilor din Londra, My Romania Community, a aplicat pentru noul statut și explică cum funcționează sistemul.

Premierul Theresa May se află sub o presiune uriașă din partea unor membri ai echipei sale politice, care vor ca Marea Britanie să părăsească Uniunea fără Acord. Uniunea Europeană este pregătită pentru „scenariul cel mai rău”.

12 aprilie este noua linie roșie a Brexitului. Liderii europeni se vor reuni cu 2 zile mai devreme ca să decidă ce este de făcut.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata