Take a fresh look at your lifestyle.

Șase ani de pușcărie pentru Elena Udrea, în dosarul Gala Bute. Condamnarea este definitivă!

0

Judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție au pronunțat, marți, sentința definitivă în dosarul Gala Bute. La fel ca și în prima instanță, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de pușcărie cu executare. Aceiași magistrați l-au condamnat pe fostul șef al Federației Române de Box, Rudel Obreja, la 5 ani de pușcărie cu executare.

În dosarul Gala Bute, Elena Udrea a fost condamnată, în primă instanță, în martie 2017, la șase ani de închisoare pentru mai multe fapte. În același dosar, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar fostul director al Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat de instanța supremă la patru ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală și trei ani pentru încă o infracțiune de evaziune fiscală, instanța contopind pedepsele și dispunând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare. Pe de altă parte, fostul ministru Ion Ariton a fost achitat pentru infracțiunile de participație improprie la abuz în serviciu și folosirea influenței.

Fost ministru al dezvoltării, Elena Udrea (44 de ani) a anunțat, la data de 17 februarie, că se află în Costa Rica, iar în aprilie transmitea prin intermediul avocatului ei că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie și că una dintre obligațiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a mai declarat că este însărcinată, fiind logodită cu tatăl copilului.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata