Take a fresh look at your lifestyle.

Satele din zona Huedin, sub TEROARE. Animalele oamenilor dispar, autorii nicăieri

1

Este teroare în unele comunități de lângă Huedin. Animalele oamenilor dispar din bătătură, paguba se notează, iar autorii nu sunt de găsit. În ultima perioadă, o grupare foarte bine pusă la punct, dă tun după tun. Oamenii legii spun că sunt pe urmele autorilor, că se fac cercetări, dar nimic concret.

În urmă cu câteva zile, șase vaci de rasă, din localitatea clujeană Dumbrava, comuna Căpușu Mare au dispărut, fără urmă, în toiul nopții, dintr-un țarc împrejmuit cu gard electric. Prejudiciul reclamat este de 20.000 de lei.

În noaptea de 16/17 martie, persoane necunoscute au sustras 7 cai de rasă din herghelia de la Hodișu, de lângă Huedin, prejudiciul estimat de persoana vătămată fiind de peste 100.000 de lei.

Caii, din rasa “ardenez” şi “sânge rece polonez”, nu pot fi vânduți legal, pentru că sunt înregistrați. Stăpânii se tem că răufăcătorii au dus caii, ilegal, în abatoare, unde au fost sacrificați fără a mai fi verificați de microcip. Paznicul fermei susține că nu a auzit nimic suspect.

Din alte sate au dispărut porcii.

În ultimii doi ani, mai multe furturi de animale și furturi din locuințe au avut loc în zona Huedin și chiar în oraș.

Cel mai mare furt din Huedin are un prejudiciu de 80.000 de euro. În acest caz, presupușii autori au fost trimiși în judecată.

În cazul furtului din Păniceni, autorii au plecat cu 8.000 de lei și bijuterii în valoare de 62.000 de lei. Cei care au dat tunul nu au fost găsiți.

foto: arhivă

Citește și
1 Comentariu
  1. crin spune

    pai unde e politia??? de ce nu se face patrulare de noapte in zona

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata