Take a fresh look at your lifestyle.

Scapă de vederea încețoșată prin aceste metode

0
Conținut oferit de: oftareview.com.

4 metode eficiente de corectare a vederii la distanță Conform ultimelor studii, peste 45% din populația României se confruntă cu afecțiuni oculare care necesită purtarea ochelarilor de vedere. Orele petrecute în fața ecranelor, predispoziția genetică sau chiar și vârsta sunt doar câțiva factori care contribuie la apariția vederii încețoșate.

Dacă vederea ta la distanță începe să îți creeze probleme și să devină neclară, acesta este un semn că a venit momentul să vizitezi o clinică de oftalmologie cluj. În rândurile care urmează, descoperă care sunt cele mai eficiente metode pentru corecția vederii la distanță disponibile în cabinetele de oftalmologie. 

Miopia – dificultatea de a distinge clar obiectele aflate la distanță 

Miopia reprezintă un defect al vederii care se manifestă prin imposibilitatea de a distinge obiectele situate la o distanță mai mare. Pacienții cu miopie se confruntă cu simptome precum vederea neclară la distanță, frecarea frecventă a ochilor, oboseală oculară, dureri de cap și nu numai. 

Acest viciu de refracție al ochiului poate să apară la orice vârstă și din păcate nu se tratează, dar poate fi corectat prin diverse metode. Cea mai comună metodă pentru corecția vederii este purtarea ochelarilor. Însă, în ultimii ani în cabinetele de oftalmologie din Cluj și nu numai, au apărut și alte tipuri de corecții, precum lentile de noapte sau diferite intervenții, pentru toate preferințele și nevoile pacienților, despre care vom vorbi în continuare. 

Metode de corecție a miopiei 

Ochelari de vedere 

După cum deja cu siguranță știi, ochelarii de vedere sunt soluția clasică pentru a avea o vedere clară. Pe lângă claritatea pe care aceștia o oferă, au ca și avantaj și posibilitatea de a proteja ochiul împotriva razelor UV, a luminii albastre, a prafului ș.a.m.d. 

Lentile de contact 

Lentilele de contact sunt o alternativă a ochelarilor de vedere preferată pentru avantajul estetic pe care îl oferă. Există tipuri de lentile pentru orice viciu de refracție. 

Lentile de noapte 

Aceste lentile de noapte se poartă aproximativ 7 – 8 ore, pe durata somnului. Acestea au posibilitatea de a remodela corneea, astfel încât purtătorul să vadă bine pe tot parcursul zilei, fără a mai purta ochelari sau lentile de contact. 

Intervenția chirurgicală

Cea mai modernă metodă de corecție a viciilor de refracție este chirurgia refractivă. Aceste proceduri au posibilitatea de a scădea dioptriile și de a corecta vederea și se pot efectua în cadrul cabinetelor de oftalmologie Cluj. 

Nu uita că este recomandat să mergem periodic la un consult oftalmologic pentru a verifica starea vederii noastre, chiar și atunci când vedem bine. În cazul în care se depistează nevoia unei corecții, specialistul de oftalmologie te va putea ajuta să alegi tratamentul potrivit ție. 

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata