Take a fresh look at your lifestyle.

”Scrumbia de Dunăre afumată”, la un pas de dobândirea protecției la nivelul Uniunii Europene

0

scrumbieDosarul pentru ”Scrumbia de Dunăre afumată” a trecut de etapa opoziției naționale și a fost transmis la Bruxelles conform procedurilor europene, în vederea înregistrării și dobândirii protecției la nivelul Uniunii Europene ca Indicație Geografică Protejată (IGP).

”Scrumbia de Dunăre afumată” este obținută prin metoda de sărare și afumare la rece, specifice ariei geografice de proveniență, care conferă unicitate produsului propus pentru înregistrare la nivel european.

Potențialul gastronomic și natural al României, pus în valoare de Politica Agricolă Comună prin politica de calitate, poate constitui un element important în vederea creșterii valorii adăugate a produselor agroalimentare care poate duce la dezvoltarea zonelor rurale, în special și a comerțului cu produse de calitate în general.

România deține deocamdată trei produse românești recunoscute la nivel european: Magiunul de prune de Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salamul de Sibiu (Indicație Geografică Protejată) și Telemeaua de Ibănești (Denumire de Origine Protejată). Alte două produse se află în analiză la Comisia Europeană, ”Novac afumat din Țara Bârsei” și ”Cârnați de Pleșcoi”.

Mai multe informații referitoare la ‘Scrumbie de Dunăre afumată’ se pot obține accesând site-ul MADR la următorul link: http://www.madr.ro/industrie-alimentara/sisteme-de-calitate-europene-si-indicatii-geografice/produse-agricole-si-alimentare/caiete-de-sarcini-2016.html .

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata