Take a fresh look at your lifestyle.

Se anunță proteste în fața CCR

0 3

Activiștii Declic împreună cu sute de cetățeni apără democrația la Curtea Constituțională și își dau întâlnire joi, 12.07.2018, de la ora 12.00, în fața CCR, într-o acțiune fără precedent.

Declic va depune un Amicus Curiae, instrument prin care argumentează neconstituționalitatea modificărilor aduse Codului de Procedură Penală. Documentul va fi depus și de simplii cetățeni, la registratura CCR.

Societatea civilă a cercetat, împreună cu specialiști în drept, modul prin care poate combate modificările la Codul de Procedură Penală.  Concluzia este că cetățenii pot participa în calitate de ”prieteni ai curții”, la luarea unei decizii.

”Am redactat o astfel de intervenție în colaborare cu specialiști în drept și vrem să o trimitem către CCR. Nu una sau două organizații, ci mii de cetățeni. Această intervenție, realizată cu ajutorul experților, explică de ce în acest moment parlamentarii nu legiferează, ci uzurpează statul de drept”, a precizat Roxana Pencea Brădățan, campaigner Declic.

Cei care vor să semneze actul și să îl trimită la CCR îl găsesc aici:  https://www.declic.ro/stiri/amicus-curiae

Sute de cetățeni au trimis deja documentul pe adresa CCR.

”Parlamentarii puterii duc zilele acestea o bătălie crâncenă pentru a transforma România, din nou, într-o dictatură. Graba și încrâncenarea cu care amendează, cârpesc și votează legi ne-ar putea face să credem că nimic nu-i mai poate opri. Comunitatea Declic invită cetățenii să le reamintească judecătorilor CCR că sunt independenți și răspund doar în fața poporului”, a declarat Roxana Pencea Brădățan,  campaigner Declic.

Pe 18 iulie, Curtea va dezbate și va decide asupra sesizărilor privind Codul de Procedură Penală.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obișnuiți, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orașele mari din România.  Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata