Take a fresh look at your lifestyle.

Se întâmplă la Cluj! Primar condamnat de două ori la închisoare, dar este tot în funcție și nu îl atinge nimeni

0

Gheorghe-Cuc-primar-Sacuieu (4)Situație penibilă în comuna clujeană Săcuieu. Primarul Gheorghe Cuc a fost condamnat de două ori la închisoare, în două dosare penale, dar este tot în funcție. Prefectul de Cluj pare să fi uitat de edilul infractor și nu l-a suspendat de la conducerea comunei. Dosarele lui Cuc au fost întocmite de procurorii de la Huedin pentru infracțiunile de “conducere fără permis” și “neglijență în serviciu”. În amble dosare judecătorii i-au dat pedeapsă cu suspendare primarului.

Prima infracțiune a primarului Gheorghe Cuc este legată de „circulaţia pe drumurile publice fără permis” și datează din 2011. Mai exact, Cuc a circulat fără permis până a fost prins de polițiști. Asta nu s-a întâmplat odată, ci de mai multe ori, spun procurorii. A doua infracțiune comisă de Gheorghe Cuc și sancționată de Judecătoria Huedin se referă la „neglijență în serviciu”, relatează ZiardeCluj.ro.

CUC, PENTRU PRIMA DATĂ FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU JUDECĂTORII

Gheorghe Cuc s-a prezentat în fața judecătorilor de la Huedin, pentru prima dată, în 02 septembrie 2011. Edilul din Săcuieu, pe atunci pădurar, a mers la Judecătoria Huedin pentru a se apăra în fața acuzațiilor aduse de procurori.  Gheorghe Cuc a fost acuzat de procurori de „neglijență în serviciu”.

Acesta preluase în pază o suprafață de pădure de 800 de hectare de la Composesoratul privat Rogojel. La preluare, spune Cuc, administratorii composesoratului i-ar fi promis că nu îi vor trimite inspecții. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar la un an de la preluare, pădurea aflată în paza lui Cuc a fost luată la puricat metru cu metru. Așa s-a stabilit că defrișările ilegale din acea zonă luau o amploare deosebită. Composesoratul Rogojel a decis să-l trimită în judecată pe primar. Și Ocolul Silvic Mărgău a fost trimis în fața magistraților în același dosar. Pădurea păzită de Gheorghe Cuc, deși era una privată, se afla în administrația O.S. Mărgău.

Citește articolul integral pe ZiardeCluj.ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata