Take a fresh look at your lifestyle.

Se schimbă vârsta de pensionare pentru unii români

0

Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în anumite zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor ieși mai devreme la pensie.

De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şi sturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic”.

Localităţile menţionate în proiectul adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor sunt: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele şi Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara.

”Guvernul a venit cu o soluție de majorare a pensiilor. Este o majorare, atât cât s-a putut. Mai încolo, când economia își va reveni, cu siguranță se vor căuta soluții pentru majorări ulterioare”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata