Take a fresh look at your lifestyle.

SECETĂ și CANICULĂ! Cât vor avea de suferit culturile și cât vom avea parte de caniculă

0

secetaCanicula va continua și în luna august, iar seceta va domina pentru încă trei luni. Recoltele oamenilor, spun specialiștii, vor fi compromise. Estimările sezoniere realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată arată că va fi prăpăd în agricultură. Mai jos aveți posibilitatea de a vedea cum se va prezenta vremea la nivel național.

PROGNOZA METEO AUGUST

Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile îndeosebi in regiunile sudice, sud-estice si vestice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in sud-estul si sudul teritoriului.

PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE

Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit in majoritatea regiunilor, exceptand centrul si nordul tarii unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.

Temperaturile medii lunare vor inregistra valori peste normele climatologice in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni se pot apropia de cele normale.

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE

Valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in restul zonelor se vor incadra in normalul perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori peste mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de cele normale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata