Take a fresh look at your lifestyle.

Șeful Poliției Dej a zburat din funcție. L-a costat cheful în plină pandemie și prietenia cu interlopii și proxeneții

0

Șeful Poliției Dej a fost eliberat din funcție și a fost retrogradat. Alin Câmpean a petrecut în plină pandemie și se presupune că avea legături cu interlopii inculpați într-un dosar de proxenetism. Avansat la excepțional în decembrie 2019, Alin Câmpean, șeful Poliției din Dej, a fost eliberat din funcție miercuri, 13 mai, a anunțat IPJ Cluj.

Aceasta este fotografia de la care a pornit scandalul

Alin Câmpean, șeful Poliției Dej, a fost în mijlocul unui scandal, după ce, în plină pandemie, s-a dus la grătar alături de alte persoane. Imaginea cu grupul a fost postată pe Facebook, iar după izbucnirea scandalului a fost ștearsă. Șefii din IPJ Cluj au stabilit inițial că imaginea era din anul 2019, deși la data publicării apărea 13 aprilie 2020. La presiunile publice, ancheta internă de la IPJ Cluj a fost refăcută, iar o lună mai târziu avem rezultatele.

„Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj este abilitat să comunice următoarele:

Urmare a cercetării disciplinare a unui ofițer din cadrul Poliției municipiului Dej, a fost dispusă sancționarea disciplinară a acestuia cu măsura ,,trecerea într-o funcție inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deținut”, conform art.58, lit.d, din Legea 360/2002 privind sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate polițiștilor.

Sancțiunea disciplinară a fost dispusă azi, 13 mai 2020, prin Dispoziția Șefului Inspectoratului.

În cadrul cercetării disciplinare efectuate, s-a stabilit că polițistul a încălcat norme ale Codului de etică și deontologie profesională, precum și aspecte ce țin de îndatoririle profesionale ale polițistului, stabilite prin Legea 360/2002 privind Statutul polițistului„, se arată într-o informare a IPJ Cluj.

Citește și … UPDATE – VIDEO – Conflict de stradă! Cârdășia dintre polițiștii și interlopii din Dej face victime. „Unul cu 6 dosare penale este liber, eu am angajați și plătesc taxele în fiecare lună în 25”
Citește și … FOTO/VIDEO – BCCO și DIICOT, percheziții la proxeneții și cămătarii din Dej, dar nu numai. Acei interlopi alături de care polițiștii dădeau petreceri
Citește și … DECIZIA Judecătoriei Dej în cazul proxeneților și cămătarilor protejați de polițiști
Citește și … Rețineri după perchezițiile de ieri. Proxenetism și camătă. Anchetatorii vorbesc despre 1 milion de euro

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata