Take a fresh look at your lifestyle.

Șeful Salvamont România trage un semnal de alarmă: Nu încurajăm drumețiile organizate pe internet 

0

La munte temperaturile au mai scăzut și au apărut și primii fulgi de nea, urmează o minivacanță și cel mai probabil, stațiunile de munte vor fi din nou pline. Șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, trage un semnal de alarmă cu privire la drumețiile organizate ad-hoc, pe internet, între necunoscuți.

Salvamontistul spune că s-a întâlnit cu situații incredibile în care unul dintre participanți a fost abandonat pe munte, atunci când a apărut o problemă. El a explicat că, din cauza faptului că nu se cunosc, nu există nici responsabiltate sau empatie unii față de alții.

Vreau să trag un mare semnal de alarmă, nu suntem de acord și nu încurajăm, aceste întâlniri pe internet în care oameni care nu se cunosc se organizează ad-hoc și fac ture pe munte.  Pentru că am avut situații incredibile în care acești oameni s-au abandonat pe munte, la prima situație mai dificilă.

Ne-am dat seama că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu au coeziune între ei, nu se cunosc, nu au niciun sentiment unul față de altul și atunci caută fiecare să scape cum poate și îl abandonează pe cel care are probleme pe munte, a spus șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata