Take a fresh look at your lifestyle.

Senator rus: Moldova riscă scenariul ucrainean

0

Un oficial rus a avertizat Chișinăul că riscă repetarea scenariului ucrainean. Afirmația a fost făcută după un interviu în care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că țara sa ia în considerare aderarea la o alianță militară.

Senatorul rus Andrei Klimov a declarat că Maia Sandu ar trebui să știe că nu este necesar să încredințeze Occidentului destinul poporului său.

Klimov a adăugat că „problemele dezastruoase ale Ucrainei au început după lovitura de stat pro-occidentală din 2014″, urmată de respingerea neutralității constituționale „neindependente”.

HURDUBAI1

Într-un interviu pentru Politico, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat că țara sa cântărește următorul pas în legătură cu aderarea la o posibilă alianță militară.

Maia Sandu a spus că sunt discuții serioase despre capacitatea țării de a se apăra singură, în contextul invaziei ruse în Ucraina. Ea a adăugat că, dacă se va ajunge la concluzia că țara sa trebuie să renunțe la neutralitate, acest lucru va avea loc printr-un proces democratic.

Deși Moldova nu este membră a NATO, țara cooperează cu organizația și contribuie la forța de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata