Conținut oferit de: Partener extern.
Credeți că combinarea banilor și a relațiilor romantice este o rețetă pentru dezastru? Ei bine, nu sunteți singurul. Mai multe rezultate ale cercetărilor indică faptul că banii sunt problema numărul unu din cauza căreia oamenii din relații se ceartă, ceea ce duce la separare și divorț. Banii sunt o problemă foarte sensibilă, iar atunci când discutăm despre ei, este inevitabil să ridicăm tensiunea și frustrarea. Indiferent cât de mult vă iubiți partenerul de viață, credințele și experiențele voastre în chestiuni care se referă la finanțe vor fi cel mai probabil diferite, ceea ce va duce la o conversație dificilă în acest sens. De exemplu, s-ar putea ca tu să crezi că împrumuturile online rapide sunt o modalitate excelentă de a-ți asigura un impuls financiar, în timp ce partenerul tău se ferește cu totul de datorii.
Determinarea compatibilității financiare dintre tine și partenerul tău poate începe doar cu un singur lucru: o conversație sinceră. În mod ideal, cuplurile trebuie să abordeze valorile lor financiare cât mai devreme posibil în relație, deoarece cu cât conversația este mai mult amânată, cu atât mai mult se acumulează tensiune, ceea ce poate sfârși prin a fi în detrimentul stabilității relației. Cu toate acestea, indiferent de durata relației, este întotdeauna timpul să începeți conversația. Iată câteva sfaturi de la experții horacredit.ro pentru a începe.
1. Începeți conversația ușor și ușor
Subiectul banilor poate fi destul de delicat, iar emoțiile pot izbucni cu ușurință. De aceea, este indicat să purtați această conversație atunci când ambii parteneri sunt într-o dispoziție bună și amiabilă.
Începeți conversația ușor și continuați să vorbiți, de preferință pe rând, pe câte un subiect. De exemplu, dacă sunteți la începutul relației, aveți o relație deschisă și sinceră despre cum vă situați din punct de vedere financiar. Vorbiți despre obiceiurile voastre financiare, discutând despre venitul actual și despre modul în care vă alocați un buget pentru acesta, astfel încât să puteți face schimb de idei și să vedeți dacă aveți aceleași priorități sau obligații. Discutați despre povara datoriilor actuale și despre convingerile dumneavoastră în materie de împrumuturi.
Aceste conversații sunt necesare și pentru cuplurile care sunt împreună de ceva timp, dar nu au purtat nicio discuție despre bani. Astfel de conversații dau tonul pentru viitoarele șicane, cum ar fi discuțiile deschise, deoarece discuțiile despre bani nu ar trebui să fie conversații de o singură dată.
Cu excepția cazului în care amândoi sunteți la început de drum în viață, sunt șanse destul de mari ca fiecare individ să aducă în relație obiceiurile financiare înrădăcinate, ceea ce este posibil să aducă unele conflicte. Obiceiurile, atitudinile și experiențele voastre în materie de bani pot fi diferite, dar există zone de compromis care pot fi necesare pentru a se ajunge la compatibilitate financiară.
Încercați să aflați idealurile bănești trecute și prezente ale celuilalt într-o abordare lipsită de judecată, apoi găsiți modalități de a contopi convingerile existente, renunțând la aspectele negative și adoptându-le pe cele pozitive. Această conversație este esențială, deoarece permite ambelor părți să fie conștiente de ceea ce se implică.
Vulnerabilitatea și onestitatea de față cu privire la istoricul financiar al celuilalt permite fiecăruia să conceptualizeze viitorul financiar al relației și permite fiecărei persoane să se gândească la modalități de a rezolva orice greșeli financiare din trecut, în timp ce cuplul lucrează pentru a maximiza potențialele avantaje financiare.
2. Aveți o conversație sinceră despre cifre
Cel mai important lucru de reținut atunci când purtați o conversație despre cifre este să fiți sinceri și să nu judecați. Discutați în profunzime despre veniturile, economiile, activele și investițiile voastre. Acest lucru va ajuta la dezvăluirea valorii nete individuale și a bazei de active compuse și a valorii nete a cuplului.
Nu uitați că lucrați ca o echipă pentru a vă dezvolta finanțele ca și cuplu și pentru a pune bazele averii familiei dumneavoastră. Evidențiați punctele forte și punctele slabe ale fiecăruia dintre voi și modalitățile de valorificare a punctelor forte și de neutralizare a celor slabe.
Dacă obișnuiți să vă gestionați singuri finanțele, discutați cu partenerul dvs. dacă doriți sau nu să combinați resursele. Dacă intenționați să vă combinați resursele, discutați despre regulile de bază și creați o modalitate de a vă acomoda ușor cu finanțele combinate. Nu uitați că faptul de a avea o perspectivă financiară comună vă va apropia mai mult ca și cuplu și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele financiare comune.
3. Stabiliți-vă prioritățile ca și cuplu
Pe măsură ce discutați despre prioritățile și planurile voastre financiare, este important să vă stabiliți obiectivele și viziunea pentru anumite perioade. Plănuiți să cumpărați o casă împreună? Stabiliți un cont de economii și un plan pentru a atinge obiectivul stabilit. Stabiliți un buget pentru achiziționarea unei case și un plan de responsabilitate.
Ori de câte ori este posibil, faceți o prioritate din reducerea poverii datoriilor în cadrul uniunii, astfel încât să puteți accesa individual un credit rapid IFN ori de câte ori aveți nevoie de bani rapizi. Ar trebui să discutați despre modul în care va fi gestionată rambursarea datoriilor în cuplu.
Puteți fie să creați un kitty de rambursare a datoriilor în care fiecare dintre voi contribuie cu o sumă egală, indiferent de datoriile sale, fie fiecare persoană își gestionează datoriile separat. Indiferent de alegerea făcută, asigurați-vă că toate obligațiile legate de datorii sunt îndeplinite la timp pentru a evita penalitățile și stresul care însoțește recuperarea datoriilor.
De asemenea, nu uitați că combinarea veniturilor și a bugetelor înseamnă combinarea nevoilor, ceea ce poate sfârși prin a vă umfla bugetele. Analizați cu atenție nevoile dumneavoastră și faceți compromisuri în anumite domenii pentru a vă asigura că mențineți un buget rezonabil care să lase loc pentru mai multe economii.
4. Puneți-vă planurile în mișcare
Ați discutat, ați făcut calcule și ați stabilit câteva obiective în cuplu. Acum, este timpul să vă actualizați planurile. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să decideți cine va fi contabilul principal pentru a vă asigura că toate facturile și obligațiile sunt îndeplinite la timp, verificând în același timp să vă asigurați că toate conturile sunt gestionate în mod eficient.
Acest lucru va menține responsabilitatea sub control și va asigura că toate conturile sunt bine gestionate și sigure. Cheia pentru a realiza acest lucru este o comunicare adecvată și la timp. Luați în considerare stabilirea unor date regulate de revizuire lunară și trimestrială pentru a discuta bugetele și cheltuielile.
Concluzie
Alegerea de a combina sau nu finanțele este o preferință personală. Atunci când purtați conversații despre bani, nu uitați că sunteți o echipă și, prin urmare, purtați o discuție sobră și bine gândită cu privire la oportunitatea unui rapid credit IFN sau a altor opțiuni de credit. Fiți proactivi în ceea ce privește purtarea acestei conversații cu persoana iubită pentru a crea o bază financiară solidă pentru viitor.
foto: pexels.com