Take a fresh look at your lifestyle.

Sfaturi utile pentru a ține hoții la distanță

0

Modalitățile de săvârșire a furturilor sunt variate, obiectele de valoare și banii lichizi, indiferent dacă se află într-o locuinţă, magazin, depozit ori în circulaţie, fiind mereu în atenția infractorilor.

Una din cele mai eficiente metode de protecţie o constituie limitarea posibilităţilor de acces la bunurile de valoare şi prelungirea timpul necesar pentru sustragerea acestora de către infractori.

Există două tipuri de bariere în calea hoților: fizice, constituite din elemente, în special, mecanice de siguranţă (uşi, încuietori, grilaje, obloane, seifuri, pereţi etc.) și psihice care descurajează infractorii sau detectează în faza incipientă o tentativă de pătrundere prin efracţie (sisteme de securitate perimetrală, antiefracţie, control al accesului sau sisteme de supraveghere şi înregistrare video).

Este important ca fiecare persoană să își ia măsurile necesare pentru a descuraja astfel de fapte antisociale, în această categorie încadrându-se și demersurile făcute de proprietari pentru protejarea locuinței.

Astfel, pentru prevenirea furturilor din locuinţă, polițiștii clujeni recomandă:

  • Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu faceţi acest lucru public pe reţelele de socializare!
  • Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon!
  • Încuietoarea trebuie montată corect, în așa fel  încât  să fie imposibil accesul din exterior la șuruburile de prindere, iar cilindrul să fie complet introdus în corpul broaștei, pentru a evita ruperea lui.
  • Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi  pierdut-o! Procedați  în același mod și atunci cand ați  schimbat locuința!
  • Nu permiteți accesul persoanelor necunoscute în locuinţă, care sună la interfon!
  • Ușa de acces în locuinţă trebuie încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteți acasă!
  • Instruiţi-vă copiii, ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor străine indiferent de motivele invocate de acestea!
  • Achiziționați sisteme de închidere/asigurare, care să corespundă din punct de vedere al standardelor de calitate. Alegeți acele încuietori care sunt prevăzute cu chei, ce nu pot fi multiplicate ușor!
  • Când părăsiți locuința, pe timpul nopții, lasați o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune.
Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata