Take a fresh look at your lifestyle.

Siguranță în Clujul de 5 stele! Trei minori bătuți și tâlhăriți pe stradă, în zona Platinia. Autorul, lăsat LIBER de judecători

0

Trei minori au fost agresați și tâlhăriți pe stradă, în zona Platinia din Mănăștur. S-a întâmplat în 15/16 septembrie, înainte de miezul nopții. Autorul, tot un minor, dar care răspunde penal, a fost reținut pentru 24 de ore. În mod inexplicabil, judecătorul de drepturi și libertăți l-a lăsat în libertate, fără nicio altă măsură preventivă. El este acuzat de loviri și alte violențe, tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie calificată.

În data de 16 septembrie, în jurul orei 01:00, C.Ș., în vârstă de 16 ani a apelat la 112 și a cerut ajutor. În spatele Platinia fusese abordat de DRUG Grecu-Flavian, în vârstă de 17 ani, agresat și tâlhărit. Tâlharul a plecat de la C.Ș. cu un lănțișor din aur, un telefonul mobil, un ceas, o borsetă și o curea.

„La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr, de 17 ani, cercetat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni. În fapt, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, prin apel 112, de către un minor de 16 ani, despre faptul că o persoană necunoscută de sex masculin, în noaptea de 15/16 septembrie a.c., în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, prin amenințări, i-ar fi sustras un lănțișor de aur, telefonul mobil, un ceas, o borsetă și o curea”, precizează Iulian Timșa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, la solicitarea publicației noastre.

În aceeași zonă și în aceeași noapte, DRUG Grecu-Flavian s-a întâlnit cu alți doi minori T.R.F, și T.P.A. Individul a încercat să-i tâlhărească și pe aceștia, dar nu a reușit.

„Totodată, în baza probatoriului administrat, polițiștii au stabilit că acesta, în aceleași împrejurări, ar fi agresat alți 2 minori, pe care i-ar fi amenințat cu acte de violență cu scopul de a le sustrage bunurile, fără a reuși acest lucru”, mai precizează Timșa.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită în scurt timp de la sesizare, fiind vorba despre un minor de 17 ani, din județul Bacău.

AUTORUL INFRACȚIUNILOR, LĂSAT LIBER

Urmare a probatoriului administrat, minorul DRUG Grecu-Flavian a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraților Judecătoriei Cluj-Napoca, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive, propunerea nefiind admisă.

În mod inexplicabil, judecătorul din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, aceea de arestare preventivă a minorului DRUG Grecu-Flavian, în vârstă de 17 ani.

„În temeiul art.227 alin.1 Cod Procedură Penală, respinge ca nelegală propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul DRUG Grecu-Flavian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 21 lit. b) și c) C.pen. (persoană vătămată T. E. F.), tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art. 233 alin. (1)-art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal (persoană vătămată C. Ș.) și două infracțiuni de tentativă la tâlhărie calificată, prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 233 alin. (1)-art. 234 alin. (1) lit. d) din Codul penal (persoane vătămate T. P. A. și T. E. F.), totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. și în condițiile art. 113 alin. (2) C.pen.. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 17.09.2023, ora 02:57″, se arată în Încheierea Judecătoriei Cluj-Napoca.

Citește și … Tâlharul de la Platinia a fost lăsat liber de judecătorii clujeni din cauza unei gafe de proporții a procurorilor

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata