Take a fresh look at your lifestyle.

Șoferul fără drept de conducere și beat, pietonul a trecut pe roșu. Cine este de vină?

0

Duminică dimineața, în jurul orei 02.45, pe strada Memorandumului din municipiul Cluj-Napoca a avut loc un accident rutier grav, în urma căruia o persoană a fost rănită grav.

Un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii Memorandumului din municipiul Cluj-Napoca, pe culoarea roșie a semaforului, fiind surprins şi accidentat grav de un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, tot din Cluj-Napoca.

Cu ocazia efectuării cercetărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul aflat la volan avea dreptul de a conduce suspendat şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa acoolului sau altor substanţe”, şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Faţă de conducătorul auto a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea termenului de reţinere acesta să fie prezentat în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

foto: arhivă

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata