Take a fresh look at your lifestyle.

Soția lui George Clooney, avocata Amal Clooney, la un pas de arestare în Egipt

0

Amal Clooney - arest-egiptSoția actorului George Clooney, avocata Amal Clooney, a declarat pentru jurnaliștii de la The Guardian că a fost la un pas să fie arestată în Egipt, în luna februarie a anului trecut. Avocata spune că avea de gând să publice un raport dur în care să arate că sistemul judiciar este la pământ în această țară.

Amal Clooney, pe atunci reprezentanta legală a unui ziarist al Al-Jazeera închis la Cairo, afirma în raportul elaborat pentru Asociația Internațională a Baroului că justiția egipteană trebuie să fie mai independentă.

„Când să publicăm raportul, au început să ne interzică să mergem la Cairo. Au întrebat: +Raportul critică armata, justiția sau guvernul?+ Le-m răspuns: +Da.+ +În acest caz, riscați să fiți arestați+, ne-au spus atunci „, arată avocata britanică, scrie AFP, citat de Agerpres.ro.

Raportul a fost publicat în 10 februarie la Londra. Soția lui George Clooney a dat interviul din The Guardian după decizia de joi a justiției egiptene de a organiza un nou proces celor trei ziariști de la Al-Jazeera închiși în Egipt de un an. Condamnați la pedepse între șapte și zece ani de închisoare, egiptean-canadianul Mohamed Fadel Fahmy, pe care îl apără Amal Clooney, australianul Peter Greste și egipteanul Baher Mohamed sunt acuzați de susținerea grupării islamiste Frații Musulmani și rămân deocamdată în arest. Potrivit avocatei, cei trei sunt victime ale unui sistem în care judecătorii pot fi desemnați de putere. Ea se arată pesimistă în privința noului proces, fiind încrezătoare în schimb în expulzarea din țară a clientului ei, conform unei noi legi promulgate în luna noiembrie, încheie AFP.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata