Take a fresh look at your lifestyle.

Spălare de bani și evaziune fiscală în valoare de trei milioane de lei

0

evaziunePolițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Bihor au reținut reprezentanți legali ai unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

La data de 16 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Bihor au reținut cinci persoane, cu vârste cuprinse între 33 și 56 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 — 2012, cei în cauză, în calitate de reprezentanți legali ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat sau mijlocit înregistrarea în evidențele contabile ale firmelor a unor facturi fictive emise de șase firme cu comportament de tip ‘fantomă’, administrate de un orădean, de 34 de ani.

Activitatea infracțională s-a desfășurat în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale, acumulate în urma realizării unor operațiuni comerciale reale de prestări de servicii, în domeniul construcțiilor.

De asemenea, reprezentanții societăților comerciale sunt bănuiți că, pentru a crea aparența unor circuite comerciale reale, ar fi efectuat plata facturilor emise de către societățile comerciale de tip, fantomă’, atât prin transfer bancar, cât și prin numerar.

Ulterior, banii ar fi fost retrași din conturile societăților, în baza unor borderouri care atestau, în mod nereal, achiziții de materiale de construcții și ar fi fost reintroduși în circuitul comercial legal, sub diferite forme.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin comiterea de infracțiuni, este estimat, până în prezent, la peste 3.100.000 de lei, urmând a fi luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării integrale a prejudiciului.

Urmează ca persoanele în cauză să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata